Koekjes en kersen

Geplaatst op 29 Juli, 13:23

Een compilatieaflevering vol koekjes deze keer. Drie jaar geleden gebruikten de bakkers ze voor een Hollandse koekjestaart en in het tweede seizoen waren er amandelkrullen in de maak. Maar hoe moest dat ook alweer?

Keuze te over als het gaat om typisch Nederlandse koekjes. Van Jan Hagel tot speculaas, in Het beste van heel Holland bakt zijn ze een welkome toevoeging voor de Hollandse koekjestaart die de bakkers drie jaar geleden maakten. In het tweede seizoen kregen de kandidaten de technische opdracht om een brosse lekkernij uit Frankrijk te maken: amandelkrullen. Maar waarvoor was die bezemsteel ook alweer nodig?

Gigantische kers

Voor het spektakelstuk gaat de aflevering terug naar afgelopen januari. Maak een 3D-fruittaart, luidde de opdracht toen. Anouk wist de jury het meest te imponeren met haar baksel in de vorm van een gigantische kers. Deze winnaar van afgelopen seizoen is nog lang niet uitgebakken, want ze is momenteel druk met het schrijven van haar eigen receptenboek.