Tip
Knowing

Veronica

Thriller

Veronica 25 april 2021 22:10 - 00:40

Voorspelt Nicolas Cage de toekomst?

De zoon van professor John Koestler vindt een mysterieus papier volgeklad met cijfertjes. Hij laat het aan zijn sceptische vader zien. Op het blaadje blijken echter niet zomaar wat willekeurige cijfers te staan.

In 1959 hebben de leerlingen van een basisschool een tijdcapsule begraven, een container vol spulletjes uit die tijd. Nu, vijftig jaar later, zit het zoontje van professor John Koestler (Nicolas Cage) op diezelfde basisschool.

Knowing

Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de school graven Caleb Koestler (Chandler Canterbury) en zijn klasgenootjes de tijdcapsule weer op. Als ze hem openmaken vinden ze dingen die je verwacht te vinden in een tijdcapsule: speelgoed, briefjes en tekeningen van leerlingen en de nodige prullaria.

Maar er zit in Knowing nog iets anders in. Een vel papier dat helemaal vol staat met mysterieuze cijfercodes.

Als John die codes gaat ontcijferen doet hij een schokkende ontdekking. Wie dat papier ook heeft volgeklad, hij of zij heeft met angstaanjagende precisie alle grote rampen van de afgelopen vijftig jaar voorspeld.

Sterker nog: John vindt tussen de uitgekomen voorspellingen ook boodschappen over rampen die nog plaats moeten vinden. Lukt het hem om iedereen op tijd te waarschuwen?

Deepwater Horizon

Een van cijfercodes in Knowing waarschuwt John voor een brand op een booreiland in de Golf van Mexico. Gek genoeg kwam die voorspelling uit.

Op 20 april 2010, iets meer dan een jaar na de release van de film, brak er brand uit op een booreiland van BP in de Golf van Mexico. Bij die ramp stroomden miljoenen liters olie de zee in.

De film Deepwater Horizon vertelt het verhaal van die ramp.

 

Over deze film

Titel

Knowing

Premiere

2009

Regisseur

Alex Proyas

Acteurs & Actrices

Nicolas Cage, Rose Byrne, Chandler Canterbury, Lara Robinson, D.G. Maloney

Scenario

Stiles White, Juliet Snowden, Ryne Douglas Pearson

Componist

Wade Barnett, Glenn Butler, Mark Franken, Kelvin Garner, Peter Grace

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Thriller

Land

VS/GB/Aus

Bekijk ook