Tip
Lone Survivor

Veronica

Actie

Veronica 18 Juni 2021 20:30 - 22:45

Mark Wahlberg loopt in een hinderlaag

Lone Survivor is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tijdens de oorlog tegen de taliban gaat het Navy SEALs team 10 op missie 'Operation Red Wings'. De vier SEALs lopen vervolgens in een nietsontziende hinderlaag.

Een kleine elite-eenheid bestaande uit vier Navy SEALs krijgt de opdracht om talibanleider Ahmad Shah op te sporen en te doden. Shah houdt zich schuil in een klein dorp nabij het Hindu Kush gebergte. 

Drie opties 

De Navy SEALs stellen zich verdekt op en wachten tot de schemering valt. Dan stuiten ze op Afghaanse geitenherders.

De mannen hebben in Lone Survivor drie opties: de herders doodschieten, vastbinden of vrijlaten. Ze kiezen voor het laatste, met de kans dat de Afghanen hen gaan verraden.

Die vrees komt uit en de SEALs raken omsingeld door de taliban. Een gevecht barst los, maar de kans op overleven lijkt zeer gering.

Lone Survivor

Lone Survivor is gebaseerd op het gelijknamige boek van Marcus Luttrell, een van de vier Navy SEALs. De titel geeft eigenlijk al een hint: Marcus is de enige die de hinderlaag overleefd heeft.

Acteur Mark Wahlberg speelt de rol van Marcus Luttrell. Om zich voor te bereiden op die rol, wilde Wahlberg Lutrell ontmoeten.

De ex-militair zag dat eerst helemaal niet zitten. Wahlberg wist uiteindelijk toch over te halen. De twee hadden een openhartig gesprek over de heftige gebeurtenis.

Over deze film

Titel

Lone Survivor

Premiere

2013

Regisseur

Peter Berg

Acteurs & Actrices

Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch, Ben Foster, Yousuf Azami

Scenario

Peter Berg

Componist

Beau Borders, David Brownlow, Charlie Campagna, Harry Cohen, Angelina Faulkner

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

VS

Resolutie

1080i

Bekijk ook