Weinig luxe in ijskoud Siberië in Cultuurshock

Geplaatst op 10 Oktober, 16:30

Nieuw op SBS 6

Moeder Lis, vader John en dochter Senna (18) uit Eindhoven genieten graag van luxevakanties. Het is dan ook behoorlijk wennen wanneer ze bij nomadenvolk de Nenetsen in het ijskoude Siberië terecht komen.

Hoeveel verschilt het leven in Eindhoven van een leven in het koude Siberië? De familie Wijtmans, die bestaat uit moeder Lis, vader John en dochter Senna (18), kan er inmiddels over meepraten. Zij zijn namelijk te zien in de eerste aflevering van het nieuwe tv-programma Cultuurshock waarin Nederlandse gezinnen een zeer ongewone reis maken.

Siberië

Normaal gesproken gaan Lis , John en Senna lekker met de camper op vakantie binnen Europa, het liefst naar dezelfde plek. Maar SBS6 heeft iets heel anders voor ze in petto. Na een dagenlange reis komen ze aan bij 'het einde van de wereld'. Hier in Siberië verblijven ze bij een gezin dat onderdeel uitmaakt van nomadenvolk de Nenetsen.

Nietsontziende kou

Van enige luxe hebben de Nenetsen nog nooit gehoord. En dus slapen de Brabanders tot hun grote schrik in een tent van rendierenhuid, hebben ze een gat in de grond als toilet en krijgen ze te maken met de nietsontziende kou in dit deel van Rusland. Dat is andere koek dan met de camper op vakantie in Zuid-Frankrijk. Hoe slaan ze zich hier doorheen?