Dit kun je verwachten van het SBS6-programma Code van Coppens

Geplaatst op 16 December, 15:26

Escaperooms

Op de derde dag van het jaar 2021 start bij SBS6 het programma Code van Coppens. SBS6 zet vol in op het van oorsprong Belgische programma. Maar wat kunnen wij ervan verwachten?

In Code van Coppens moeten BN’ers in tweetallen zien te ontsnappen uit diverse escaperooms. Daarbij wordt de ontsnapping ook gebruikt als wetenschappelijk experiment. De presentatie van het programma is in handen van de Vlaamse broers Staf en Mathias Coppens. Zij worden wetenschappelijk bijgestaan door Lieven Schreire.

Deelnemende BN'ers 

De BN’ers nemen het wekelijks als duo tegen elkaar op. De Nederlandse duo’s bestaan uit René & Didier Froger, die het in ‘het ziekenhuis’ opnemen tegen Ruben van der Meer & Horace Cohen. In een andere afleveringen vormen Dennis Weening & Leo Alkemade een duo. Zij moeten proberen om Klaas van der Eerden & Fien Vermeulen te verslaan in de escaperoom ‘de bank’.

Hoogste versnelling 

Daarnaast doet het SBS6-duo Viktor Brand & Jan Versteegh mee. Zij treffen het liefdeskoppel Olcay Gulsen & Ruud de Wild in ‘het riool’. Kees Tol & Monique Smit proberen de Volendamse eer hoog te houden door Toprak Yalciner & Anouk Maas te bedwingen in de escaperoom ‘horror’. Leonie ter Braak & Tina de Bruin zijn gewaarschuwd en moeten in de hoogste versnelling zien te ontsnappen uit de escaperoom genaamd ‘de gevangenis’, want Tim en Tom Coronel zijn hun tegenstanders. Als laatste duo’s gaan Xander & Sem de Buisonjé en de Koffietijd-buddies Patrick Martens en Quinty Trustfull de strijd met elkaar aan in 'het ijslab'.

Snelste tijd

De opdracht voor de duo’s is even simpel als kraakhelder; als snelste ontsnappen uit de escaperoom waar ze in opgesloten zitten. Iedere escaperoom krijgt een eigen thema mee. De kamers zijn met elkaar verbonden dankzij een tunnel. Daar zullen Staf en Mathias af en toe de helpende hand toereiken aan de deelnemers mocht dat nog zijn. Ook doen ze verslag van wat ze zien. Uiteindelijk is het duo dat het snelst ontsnapt de winnaar. 

Code van Coppens is vanaf zondag 3 januari 2021 om 20.20 uur te zien op SBS6.

Bekijk ook