Dit moet je weten over Heel Holland Bakt-jurylid Robèrt van Beckhoven

Geplaatst op 5 Januari, 11:58

Zeg je Heel Holland bakt, zeg je Robèrt van Beckhoven. De goedlachse bakker en patissier is al vanaf aflevering één te zien in het programma van Omroep MAX. Wat doet de Brabander (59) zoal nog meer?

Beginjaren

Het bakken werd bij Robèrt letterlijk met de paplepel ingegoten. Op 11 juli 1961 kwam Van Beckhoven als zo’n van een banketbakker ter wereld. Na de lagere school was er voor hem dan ook maar een mogelijkheid; hij ging naar de bakkersopleiding op het ROC in Eindhoven. In 1980 pakte hij zijn eerste bakprijs door jeugdkampioen brood bakken te worden.

In 2010 verkreeg Van Beckhoven de titel Meester Patissier. Veertien jaar daarvoor had hij samen met Meester Patissier Rudolph van Veen het Nederlands Patisserie Team opgericht en na jarenlang oefenen, leren, ervaren en werk werd hij in 2010 onderscheiden.

Televisie

Twee jaar later maakte Nederland kennis met de vrolijke Robèrt. Hij werd de presentator van de CupcakeCup. Zijn echt grote doorbraak volgde een jaar later toen hij samen met Janny van der Heijden en wijlen Martine Bijl het gezicht werd van Heel Holland bakt

Zo gaat het nu met alle winnaars van Heel Holland bakt

Naast zijn glorieuze carrière bij Heel Holland bakt gingen er meerdere deuren in televisieland open voor de meester patissier. Zo was hij in 2016 te zien in The Passion en werd HHB uiteraard gepersifleerd in De TV Kantine.

Twee jaar later deed Robèrt mee met de populaire quiz De slimste mens en in 2019 was hij een van de deelnemers aan Wie is de Mol? In het AVROTROS-programma was hij de vierde afvaller van die reeks. Ook werd hij bezocht door Peter van der Vorst voor Van der Vorst ziet Sterren

Afgelopen jaar maakte Robèrt naast Heel Holland bakt zijn opwachting in Ik weet er alles van VIPS, waarin hij een andere kant van zichzelf liet zien. Van Beckhoven bleek namelijk alles van voetbal te weten. Later in het jaar stortte hij zich met Janny van der Heijden weer in de wondere wereld van het bakken, dit keer met kinderen in Heel Holland bakt Kids.

Nevenactiviteiten 

In zijn bakkerij ‘Bij Robèrt’ in Oisterwijk, waar hij in 2014 intrek nam, probeert Robèrt zijn liefde voor het vak door te geven. Hij laat daar door middel van rondleidingen aan consumenten zien waar en hoe hij en zijn bakkersteam werken in een grote open bakkerij met een 45 meter lange glazen gang. 

Robèrt is daarnaast ook het theater ingegaan, waar hij de bezoekers laat verwonderen, vragen, ruiken en proeven. Hij geeft daarbij demonstraties, geeft advies aan collegabakkers, ontwikkelt producten voor derden en heeft een eigen restaurant. Restaurant Keuken van Leer runt Robèrt samen met zijn vrouw Pirjo de Winkel. Daar zijn onder andere zijn brood en gebak te proeven.

Magazine 

Dat de liefde voor het bakkersvak en het doorgeven daarvan ver gaat bij Robèrt, is terug te zien in Meesterlijk. Dat is namelijk de titel van het eigen magazine van Van Beckhoven, waarin hij zijn favorieten, recepten, nieuws, achtergronden, interviews en antwoorden op bakvragen deelt met wie het maar lezen wil.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Robèrt van Beckhoven (@bijrobert)

Boeken

Robèrt heeft tussen al zijn werkzaamheden ook nog tijd gevonden om boeken te schrijven. Hij schreef er niet zoveel vol als zijn collega en culinair journaliste Janny van der Heijden (12), maar met drie boeken doet de patissier het ook niet onaardig. Ook werkte hij nog mee aan twee boeken over quinoa van Eric van Veluwen.

Heel Holland bakt zie je elke zondag om 20:25 uur bij Omroep Max op NPO 1.