Big Brother

Big Brother

Big Brother is watching you! We houden je via deze pagina weer op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de realityshow.

Winnaars Big Brother

1999: Bart Spring in 't Veld

2000: Bianca Hagenbeek

2001: Sandy Boots

2002: Jeanette Godefroy

2005: Joost Hoebink

2006: Jeroen Visser

2021: Jill Goede

2022: Salar Abbasi Abraasi

2023: Bart Vandenbroek

Bekijk meer items
Geen verdere items voor Big Brother

Big Brother

Big Brother is een van oorsprong Nederlands televisieprogramma dat is bedacht door John de Mol.

Reality

In Big Brother verblijft een groep wildvreemden een paar maanden lang in een huis dat is uitgerust met camera's en microfoons. Op regelmatige basis worden er deelnemers door elkaar genomineerd en door de kijkers weggestemd. Uiteindelijk blijft er een kandidaat over die tot winnaar wordt bekroond en een geldprijs wint.

Geschiedenis

De eerste editie van het realityprogramma was in 1999 te zien op televisie bij Veronica. Daarna is het nog vijf seizoenen lang uitgezonden bij Yorin en TalpaBig Brother werd destijds gepresenteerd door onder anderen Rolf Wouters, Daphne Deckers, Beau van Erven Dorens, Patty Brard, Martijn Krabbé en Bridget Maasland.

Terugkeer

In 2021 kreeg Big Brother een vernieuwde editie en deze versie is nu nog steeds jaarlijks te zien bij RTL 5 en Videoland. De realityshow wordt sinds 2023 gepresenteerd door Geraldine Kemper en Tatyana Beloy. In 2021 en 2022 stond Peter Van de Veire nog naast Geraldine.

Livestreams en liveshows

Kijkers van Big Brother kunnen de bewoners 24/7 volgen via twee livestreams op Videoland. De samenvattingen en liveshows worden uitgezonden op RTL 5.