Nu & Straks op RTL 5

Primetime

Over RTL 5

RTL 5 is de tweede zender van RTL Nederland, onderdeel van de Luxemburgse RTL Group. De zender richt zich met name op jongeren van 20 tot 34 jaar.

Bekende titels op RTL 5

Het aanbod op RTL 5 varieert in de avond van Nederlandse producties, tot buitenlandse series en films. Bekende titels van RTL 5 zijn Temptation island en Temptation island VIPS, Hollands next top model, Ranking the stars, Beruchte gevangenissen, Hotter than my daughter, De slechtste chauffeur van Nederland en Adam zkt. Eva.

Presentatoren van RTL 5

In de presentatorenstal van RTL 5 zie je onder meer Rick Brandsteder, Nicolette Kluijver, Kaj Gorgels, Anna Nooshin en Kees van der Spek. Veel gezichten van RTL 5 zijn ook te zien op RTL 4. Een voorbeeld daarvan is Paul de Leeuw. Hij is bij RTL 5 te zien met Ranking the Stars, maar presenteert ook programma’s voor RTL 4.

Dagtelevisie van RTL 5

Overdag is een groot deel van de programmering gereserveerd voor de verkooptelevisie van Teleshop. Een andere vaste waarde op RTL 5 is de Amerikaanse talkshow Dr. Phil. Die is er dagelijks te zien aan het einde van de middag.

Luxemburg

Samen met RTL 4, RTL 7 en RTL 8 is RTL 5 vormen de RTL-zenders RTL Nederland, onderdeel van de Luxemburgse RTL Group. Door deze Luxemburgse licentie is RTL Nederland verplicht om een half uur per dag Luxemburgse tv uit te zenden. Dat doet RTL Nederland bij RTL 5 met RTL De Journal, dat iedere ochtend tussen 5.30 en 6.00 uur te zien is. Voorheen heette dit programma Hei elei kuck elei.

RTL 5 is opgericht in 1993.

Alles over de tv gids

De tv gids van TVgids.nl is al bijna twintig jaar dé plek om te zien wat er de komende tijd allemaal op televisie is. Bekijk het zenderoverzicht van de complete tv gids via de zenderbalk bovenin of wissel van dag om te zien wat er nog op televisie komt of al is geweest.

Wil je liever alleen zien wat er vanavond op televisie is? Gebruik dan onze Primetime pagina. Hier tonen we de programma’s die op tv zijn vanaf 19:00 uur.

Ben je meer geïnteresseerd in wat er nu en straks op televisie is? Daar helpen we je natuurlijk ook graag mee. Via onze overzichtelijke Nu & Straks pagina laten we je zien wat er op dit moment op jouw favoriete tv zenders te zien is en wat er direct daarna zal beginnen.

Wil je meer controle over de tv gids? Pas hem dan aan naar jouw eigen voorkeuren door een gratis account aan te maken. Hier kun je zelf instellen welke zenders je wil zien en in welke volgorde. Daarnaast kun je meldingen aanzetten, zodat je de start van een favoriet televisie programma nooit meer hoeft te missen!

Legenda:

A = Actualiteit

S = Sport

L = Live

H = Herhaling

  = Nederlandse ondertiteling