Tip
Above the Law

Veronica

Actie

Veronica 22 Juni 2021 23:10 - 01:15

Steven Seagal staat boven de wet

Een voormalig CIA-agent ontdekt dat zijn ex-werkgever een dikke vinger in de pap heeft bij een groot drugskartel. Steven Seagal zou Steven Seagal niet zijn als hij dat zomaar zou pikken.

Voormalig CIA-agent Nico Toscani (Steven Seagal) is een beetje een vreemde eend in de bijt bij het politiekorps van Chicago. 

Above the Law

Hij steekt letterlijk met kop en schouders boven zijn collega's uit (en staat zo dus eigenlijk Above the Law), heeft gevochten in Vietnam en is meester in een handvol Oosterse vechtsporten. Al die bijzondere vaardigheden maken dat Nico een stukje daadkrachtiger is dan zijn collega's die minder ervaring hebben en minder van de wereld hebben gezien.

Als hij ontdekt dat hooggeplaatste figuren bij de CIA – zijn vroegere werkgever – betrokken zijn bij schimmige zaken en een dikke vinger in de pap hebben bij verscheidene drugskartels, pikt Nico dat dan ook niet.

Steven Seagal zou Steven Seagal immers niet zijn als hij niet op eigen houtje orde op zaken zou gaan stellen. In Above the Law is dat niet anders.

Steven Seagal

Tegenwoordig kennen we Steven Seagal vooral als acteur in actievehikels als Under Siege en Hard to Kill. Toen Above the Law uitkwam, was dat nog niet zo: het is Seagals debuut als acteur.

Voor hij in films speelde, maakte hij furore als aikidomeester en had hij aikidoscholen in Japan en Hollywood.

Over deze film

Titel

Above the Law

Premiere

1988

Regisseur

Andrew Davis

Acteurs & Actrices

Steven Seagal, Sharon Stone, Pam Grier, Henry Silva, Daniel Faraldo

Scenario

Andrew Davis, Steven Seagal, Steven Pressfield, Ronald Shusett

Componist

Rick Alexander, Gene S. Cantamessa, Teri E. Dorman, Jay Engel, Les Fresholtz

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

VS/HK

Resolutie

1080i

Bekijk ook