Tip
An

Canvas

Drama

Canvas 31 juli 2021 22:00 - 23:50

Het oude dametje en haar bonenpasta

Het snackbarretje van Sentarô loopt slecht. Totdat hij een oud vrouwtje aanneemt.

Sentarô (Masatoshi Nagase) runt een snackbarretje, niet meer dan een veredeld kraampje. Daar verkoopt hij dorayaki, een Japanse lekkernij van pannenkoekjes met an, een zoete pasta van rode adukibonen.

An

In An zorgt een toevallige ontmoeting met de bejaarde Tokue (Kirin Kiki) voor een grote verandering in Sentarô’s leven. De bejaarde dame complimenteert hem met zijn pannenkoekjes, maar zijn an vindt ze onder de maat.

Als Sentarô beschaamd toegeeft dat hij die bij de supermarkt koopt, besluit Tokue dat zij voortaan de an maakt. Dat zorgt voor een ommekeer: ineens komen de klanten van heinde en verre naar Sentarô’s kraampje.

Naomi Kawase

Regisseur Naomi Kawase besteedt dezelfde liefde en aandacht aan (het bereiden van) de dorayaki als aan haar personages. Dat maakt van An een fijne, warme tragikomische film waar je ook nog eens lekkere trek van krijgt.

Tussen de regels door stipt de film ook zware thema's aan: alcoholisme en de beschamende manier waarop Japan na de Tweede Wereldoorlog omging met leprapatiënten. Uiteindelijk houden de lichtheid en de verwondering over de mooie dingen in het leven wel de overhand.

Over deze film

Titel

An

Premiere

2015

Regisseur

Naomi Kawase

Acteurs & Actrices

Masatoshi Nagase, Kirin Kiki, Miu Takeuchi, Saki Takahashi, Kyara Uchida

Scenario

Naomi Kawase

Componist

David Hadjadj

Zender

Canvas

Genre

Film

Subgenre

Drama

Land

J/F/D

Resolutie

1080i

Bekijk ook