Tip
Big Game

RTL 7

Actie

RTL 7 2 Maart 2021 20:29 - 22:12

De jacht op Samuel L. Jackson

In het immer winterse noorden van Finland is jagen de gewoonste zaak van de wereld. Ook voor de dertienjarige Oskari. Hij is op hertenjacht als hij iets heel anders vindt: de president van Amerika.

Wat doet de president van Amerika in de Finse wildernis? Terroristen hebben zijn vliegtuig, de Air Force One, boven Lapland uit de lucht geschoten. President Alan Moore (Samuel L. Jackson) overleeft die crash dankzij zijn escape pod.

Big Game

Ondertussen begint Oskari aan zijn overgangsritueel van jongen naar man. Hij heeft 24 uur de tijd om eigenhandig een dier te doden. Oskari's vader kwam ooit met een beer thuis, dus hij heeft nogal wat om tegenop te boksen.

Daarom gaat Oskari op jacht naar Big Game: groot wild. Het wild dat hij vindt is alleen geen hert, maar president Moore.

De terroristen die Moore uit de lucht heben geschoten, zijn nog niet tevreden. Ze willen zeker weten dat hij dood is. Omdat Oskari de bossen op zijn duimpje kent, is hij Moores enige kans op overleven. 

En Oskari? Die kan zijn geluk niet op. Thuiskomen als je een groot hert hebt neergeschoten is al indrukwekkend voor een jongen van dertien. Stel je voor als hij thuiskomt met de president van Amerika in zijn kielzog. Dat is pas groot wild!

Record

Big Game is de tweede film van de Finse regisseur Jalmari Helmander. Zijn debuut, Rare Exports, was een soort Finse versie van Sint, inclusief een ingevroren zombiekerstman.

Met een budget van 8,5 miljoen euro is Big Game de duurste Finse film ooit gemaakt.

Over deze film

Titel

Big Game

Premiere

2014

Regisseur

Jalmari Helander

Acteurs & Actrices

Samuel L. Jackson, Onni Tommila, Ray Stevenson, Victor Garber, Mehmet Kurtulus

Zender

RTL 7

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

Fin/GB/D

Resolutie

1080i