Tip
Blade

Veronica

Actie

Veronica 24 Januari 2021 22:15 - 00:35

Wesley Snipes jaagt op vampieren

In de openingsscène van Blade maakt Wesley Snipes korte metten met een nachtclub die tot de nok toe gevuld is met vampiers. En dat is nog maar het begin van de film.

Vanessa Brooks is zwanger als een vampier haar bijt. Vanessa overleeft die vampierenbeet niet; haar baby heeft meer geluk.

Blade

Door die beet is er wel iets veranderd in het bloed van de kleine Blade. Hij is half-mens en half-vampier.

Voordeeltje: Blade (Wesley Snipes) heeft alle sterke punten van een vampier, maar geen enkele van hun zwaktes. Zo heeft Blade in tegenstelling tot vampiers totaal geen problemen met daglicht en is hij ook ongevoelig voor zilveren kogels. Blade gebruikt zijn gaven om vampierjager te worden.

Blade maakt  jacht op vampiers, maar zij zitten ook achter hem aan. Ze hebben zijn unieke bloed nodig om de bloedgod La Magra tot leven te wekken.

Als hen dat lukt, zullen de vampiers de mensheid onderwerpen. 

Blade zit daar niet op te wachten. Samen met collega-vampierjager Whistler (Kris Kristofferson) gaat hij de strijd aan met oppervampier Deacon (Stephen Dorff).

Wesley Snipes

Blade is gebaseerd op de stripboeken van comicuitgever Marvel. De film is het eerste deel van een trilogie. De vampierjager die zelf half vampier is, is ook te zien in Blade II en Blade: Trinity.

Wesley Snipes kreeg de hoofdrol omdat hij met Marvel in gesprek was over een rol in de verfilming van Black Panther. Toen dat niet doorging, schoof Marvel de acteur door naar het volgende project: Blade.

Zo'n twintig jaar later kwam er eindelijk een Black Panther-film. Zonder Wesley Snipes, maar toch.

Over deze film

Titel

Blade

Premiere

1998

Regisseur

Stephen Norrington

Acteurs & Actrices

Wesley Snipes, Stephen Dorff, Kris Kristofferson, N'Bushe Wright, Donal Logue

Scenario

David S. Goyer

Componist

Pembrooke Andrews

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

VS

Resolutie

1080i