Tip
Cult of Chucky

Veronica

Horror

Veronica 19 September 2021 00:10 - 01:50

Speelgoedpop of moordmachine?

Alweer de zevende film rond de moordzuchtige speelgoedpop Chucky. Cult of Chucky gaat verder waar deel 6, Curse of Chucky ophield.

Sinds het einde van Curse of Chucky zit Nica (Fiona Dourif) in een instelling voor psychisch gestoorde criminelen. Ze zit vast omdat ze destijds, nu vier jaar geleden, haar ouders zou hebben vermoord.

Cult of Chucky

Al die tijd houdt Nica vol dat ze onschuldig is. Niet zij, maar speelgoedpop Chucky heeft haar ouders vermoord. Niemand gelooft dat onwaarschijnlijke verhaal. Sterker nog: een psychiater denkt dat het een goed idee is om Nica te confronteren met Chucky. Zo kan ze haar trauma's uit het verleden onder ogen zien. Dat is een belangrijke stap op weg naar genezing. Het loopt in Cult of Chucky allemaal net even anders. Chucky kan zichzelf inmiddels klonen. Er is nu dus niet één moordlustige pop, maar drie. En ze hebben geen van allen goeds in de zin.

Brad Dourif

Al zeven films lang verzorgt Brad Dourif de stem van de moordlustige pop Chucky. Sinds deel zes is de reeks een soort familiebedrijf. Dochter Fiona Dourif speelt in Curse of Chucky en Cult of Chucky de rol van Nica. Ook regisseur Don Mancini is er al een tijdje bij. Hij heeft meegeschreven aan de scripts van alle zeven delen. De laatste drie delen heeft hij ook geregisseerd. 

Over deze film

Titel

Cult of Chucky

Premiere

2017

Regisseur

Don Mancini

Acteurs & Actrices

Allison Dawn Doiron, Alex Vincent, Fiona Dourif, Dan De Jaeger, Matthew Stefanson

Scenario

Don Mancini

Componist

Joseph LoDuca

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Horror

Land

VS

Resolutie

1080i

Bekijk ook