Tip
Diamonds Are Forever

RTL 7

Actie

RTL 7 21 september 2021 20:29 - 23:02

James Bond op zoek naar diamanten in Amsterdam

James Bond moet in Diamonds Are Forever een lading diamanten onderscheppen en gaat undercover als smokkelaar. De film heeft een Nederlands tintje: 007 bezoekt onder meer Amsterdam.

Na een jarenlange tevergeefse jacht is het geheim agent James Bond (Sean Connery) in Diamonds Are Forever eindelijk gelukt om zijn aartsrivaal Blofeld uit te schakelen. Tijd om een beetje te relaxen heeft 007 niet.

Diamonds Are Forever

Bond krijgt meteen weer een belangrijke missie. Hij moet het brein achter een grootschalige diamantsmokkeloperatie in de kraag vatten. Om dat voor elkaar te krijgen gaat 007 undercover als diamantsmokkelaar. Daardoor krijgt hij in Diamonds are Forever wel twee huurmoordenaars achter zich aan die het op hem hebben gemunt. Zijn onderzoek brengt 007 naar Amsterdam. Daar ontmoet hij de aantrekkelijke Tiffany Case (Jill St. John). 007 werkt met haar samen om de diamanten naar de Verenigde Staten te brengen.

Blofeld

Eenmaal in Las Vegas doet Bond een bizarre ontdekking: het brein achter de diamantensmokkel is niemand minder dan Blofeld. Het gaat de SPECTRE-baas helemaal niet om de glimmende edelstenen, maar om iets heel anders. Diamonds Are Forever is de zevende Bondfilm en de zesde met Sean Connery in de hoofdrol. George Lazenby speelde 007 in On Her Majesty's Secret Service, maar dat werd geen succes. Toen hun zoektocht naar een nieuwe Bond niks opleverde, kwamen de producers weer bij Connery uit.

Over deze film

Titel

Diamonds Are Forever

Premiere

1971

Regisseur

Guy Hamilton

Acteurs & Actrices

Sean Connery, Jill St. John, Charles Gray, Lana Wood, Jimmy Dean

Zender

RTL 7

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

GB

Resolutie

1080i

Bekijk ook