Tip
Luce

NPO 3

Thriller

NPO 3 15 oktober 2021 23:10 - 01:00

Heeft Naomi Watts een monster geadopteerd?

Als een tiener een verontrustend opstel inlevert, roept dat vragen op. Is hij de modelleerling die hij altijd leek of het monster dat uit zijn tekst naar voren komt?

Tien jaar geleden adopteerden Amy (Naomi Watts) en Peter (Tim Roth) een jongen uit Eritrea.

Luce

Na wat aanpassingsproblemen – in zijn thuisland werd hij gedwongen te vechten als kindsoldaat – heeft Luce (Kelvin Harrison Jr.) zijn draai gevonden. Hij is niet alleen een groot atletiektalent, hij behoort ook tot de beste leerlingen van de school.

In Luce komen er barsten in dat ideaalplaatje als hij een verontrustend opstel schrijft over de noodzaak van geweld. Docent Harriet Wilson (Octavia Spencer) leest er aanwijzingen in dat Luce gewelddadige plannen heeft.

Dat maakt van deze verfilming van het gelijknamige toneelstuk van J.C. Lee een intrigerende psychologische thriller. Want is er nu echt iets ‘mis’ met Luce, of ziet Harriet spoken?

Of ligt de waarheid ergens in het midden? En in hoeverre heeft Luce zijn trauma’s echt verwerkt?

Kelvin Harrison Jr.

In de film schrijft Luce een opstel over Frantz Fanon en zijn opvatting over de noodzaak van geweld om vrijheid te bewerkstelligen. Om zich voor te bereiden op zijn rol schreef hoofdrolspeler Kelvin Harrrison Jr. ook echt een essay over Fanon.

Octavia Spencer las zijn werkstuk en gaf hem er een cijfer voor. Dat is het opstel dat je in Luce ziet.

Naomi Watts twijfelde eerst of ze Amy wel wilde spelen. Toen ze beelden van de auditie van Kelvin Harrison Jr. zag, besloot ze de rol te accepteren.

Kijk direct

Over deze film

Titel

Luce

Premiere

2019

Regisseur

Julius Onah

Acteurs & Actrices

Naomi Watts, Octavia Spencer, Kelvin Harrison Jr., Tim Roth, Norbert Leo Butz

Scenario

J.C. Lee, Julius Onah

Componist

Geoff Barrow, Ben Salisbury

Zender

NPO 3

Omroep

VPRO

Genre

Film

Subgenre

Thriller

Land

VS

Bekijk ook