Tip
From Russia with Love

RTL 7
Rating 7.3

Actie

RTL 7 Vanavond 20:30 - 23:00

Sean Connery's tweede uitje als agent 007

In tegenstelling tot de eerste Bond-film Dr. No is het verhaal van From Russia with Love grotendeels gebaseerd op het boek van schrijver Ian Fleming.

Na het – deels onverwachte – succes van Dr. No, de eerste Bond-film, duurde het niet lang voor een vervolg kwam. From Russia with Love werd meteen een van de beste films uit de reeks, die ondertussen al 24 films telt. 

From Russia with Love

Een dissidente KGB-agente vraagt asiel aan in Groot-Brittannië. Ze heeft ook een geheime decodeermachine in de aanbieding, op voorwaarde dat James Bond (Sean Connery) degene is die haar veilig van Istanbul naar Londen brengt. Eenmaal in de Turkse hoofdstad blijkt haar verhaal een valstrik van misdaadorganisatie SPECTRE. SPECTRE-kopstuk Kronsteen wil 007 uit de weg ruimen en de supermachten Amerika en Rusland tegen elkaar opzetten. From Russia with Love is de eerste Bond-film met een – inmiddels tot traditie uitgegroeide – titelsequentie én de eerste film met Q (Desmond Llewelyn) en zijn gadgets. Misschien dat de de film daarom wel te boek staat als een van de beste Bonds aller tijden.

Sean Connery

Bondfans zijn niet de enigen die From Russia with Love kunnen waarderen. Ook hoofdrolspeler Sean Connery is blij met de film: van de zeven keer dat hij 007 speelde is dit zijn favoriet.

No Time to Die

Deel 25 in de serie is inmiddels al een tijdje af. Door covid-19 en de sluiting van de bioscopen werd de release steeds uitgesteld. Het wachten is nu eindelijk voorbij. No Time to Die is vanaf 30 september in de bioscoop te zien.

Kijk direct

Pathé Thuis

Pathé Thuis

Kijk direct
Google Play

Google Play

Kijk direct

Over deze film

Titel

From Russia with Love

Premiere

1963

Regisseur

Terence Young

Acteurs & Actrices

Sean Connery, Robert Shaw, Lotte Lenya, Daniela Bianchi, Pedro Armendáriz

Zender

RTL 7

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

GB

Bekijk ook