Tip
Hail, Caesar!

SBS 9

Komedie

SBS 9 17 Januari 2021 20:30 - 22:35

Josh Brolin dresseert Hollywoodsterren

Eddie Mannix is gewend brandjes te blussen als producent. Maar wanneer een van zijn grootste sterren wordt ontvoerd, zit hij met een groot probleem.

Films over het maken van films werken het beste als de liefde voor het medium erin terug te zien is.

Hail, Caesar!

Bij Hail, Caesar! zit dat wel snor: regisseurs Joel en Ethan Coen hebben hun film helemaal volgepropt met liefde voor cinema.

Cinefielen kunnen hun hart ophalen bij verwijzingen naar klassieke westerns, epische films over de Romeinen en de groots opgezette musicals van de jaren 50, een tijd die bekendstaat als de golden age van Hollywood. Het verhaal is daarbij bijzaak, maar dat hindert niet omdat de acteurs er zichtbaar lol in hebben.

Eddie Mannix (Josh Brolin), probleemoplosser bij een grote filmstudio, krijgt het flink voor de kiezen. Hij moet een ontvoerde filmster (George Clooney) opsporen zonder dat pers en publiek doorhebben wat er aan de hand is.

Eddie Mannix

Hoewel het verhaal van Hail, Caesar! niet op waarheid berust, heeft Eddie Mannix wel echt bestaan. Hij stond bekend als E.J. Mannix en werkte als producer en 'fixer' voor filmstudio MGM.

Mannix overleed in 1963. Robert Taylor en James Stewart, destijds twee van de bekendste acteurs van Hollywood, droegen bij de uitvaart zijn kist.

 

Over deze film

Titel

Hail, Caesar!

Premiere

2016

Regisseur

Ethan Coen, Joel Coen

Acteurs & Actrices

Josh Brolin, Scarlett Johansson, George Clooney, Tilda Swinton, Alden Ehrenreich

Zender

SBS 9

Genre

Film

Subgenre

Komedie

Land

VS/J/GB

Resolutie

1080i