Tip
Hartenstrijd

NET 5

Romantische komedie

NET 5 4 Maart 2021 20:30 - 22:20

Jennifer Hoffman is helemaal klaar met de liefde

Als je altijd maar pech hebt in de liefde, komt er een moment dat je eigenlijk de handdoek in de ring wil gooien. Maar ja, het lijf wil natuurlijk ook wat.

Daar komt de stoere motoragent Tina in de romcom Hartenstrijd ook achter. Na haar zoveelste blauwtje is ze even helemaal klaar met mannen. Maar om dan maar meteen helemaal geen seks meer te hebben...

Hartenstrijd

Dat kan ook weer niet de bedoeling zijn. Tina bedenkt daarom in Hartenstrijd een aanvulling op de regel 'geen mannen meer'.

Ze gaat leven volgens de stelregel 'mannen mogen, maar dan alleen voor de seks.' Verliefd worden is voor Tina uit den boze.

Tegelijkertijd sluit barman Sven (Tibor Lukács), zo'n typische rokkenjager die iedere week een ander schatje heeft, een weddenschap met zijn vriend Dennis (Oscar Aerts).

Sven wil laten zien dat vrouwen voor hem heus wel meer zijn dan lustobjecten, dat hij een relatie met een vrouw kan hebben zonder dat daar seks bij komt kijken.

Voorspelbaar

Hartenstrijd is en blijft een romantische komedie, dus heel verrassend is het verhaal niet. Natuurlijk komen Tina en Sven elkaar tegen en natuurlijk vinden ze elkaar leuk.

En dat ze allebei iets heel anders van elkaar willen zorgt natuurlijk voor ongemakkelijke momenten.

Wat dan weer wel verrassend is: de traditionele romcomrollen zijn in Hartenstrijd eens een keertje omgedraaid. Het is voor de verandering eens de vrouw die maar op één ding aast, terwijl de man graag over gevoelens wil praten.

Over deze film

Titel

Hartenstrijd

Premiere

2016

Regisseur

Janice Pierre

Acteurs & Actrices

Jennifer Hoffman, Tibor Lukács, Oscar Aerts, Eva van de Wijdeven, Georgina Verbaan

Scenario

Nienke Römer

Componist

Kees de Groot, Tom de Groot, Konstantin Faust, George Hapig, Martijn Helle

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Romantische komedie

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Resolutie

1080i