Tip
Man of Steel

Veronica

Actie

Veronica 29 November 2020 20:00 - 22:45

Superman in een nieuw jasje

In Man of Steel steekt regisseur Zack Snyder Superman in een nieuw jasje. De superheld neemt het op tegen de buitenaardse generaal Zod.

Jaren geleden – hij was nog maar een kind – is Clark Kent van zijn thuisplaneet Krypton naar de aarde gekomen. Hoewel hij al bijna zijn hele leven aardbewoner is, heeft hij zich hier eigenlijk nooit echt thuisgevoeld.

Man of Steel

Daar kunnen zelfs Clarks adoptieouders Jonathan (Kevin Costner) en Martha (Diane Lane) niets aan veranderen. Wel hebben ze Clark (Henry Cavill) zijn superkrachten leren controleren.

Sterker nog: Jonathan en Martha zijn de reden dat hij zijn krachten inzet om mensen te helpen. Dat komt in Man of Steel behoorlijk goed van pas.

Als de meedogenloze Generaal Zod (Michael Shannon) van Krypton naar de aarde komt, moet Clark vol aan de bak om zijn nieuwe thuisplaneet te redden.

Maar is het Zod wel om de aarde te doen of heeft hij het eigenlijk vooral op Clark Kent gemunt?

Henry Cavill

Wie een superheld speelt, moet er ook als een superheld uitzien. Henry Cavill moest behoorlijk wat spiermassa bijkweken voor zijn rol in Man of Steel.

De Britse acteur wilde dat allemaal op natuurlijke wijze doen. Hij weigerde steroïden te nemen om zijn spieren sneller te laten groeien.

Ook stond hij niet toe dat regisseur Zack Snyder zijn torso met geavanceerde computertechnieken gespierder zou maken. Cavill vond dat hij de rol van Superman alleen mocht spelen als hij op eigen kracht een superheldenlichaam kon kweken.

Over deze film

Titel

Man of Steel

Premiere

2013

Regisseur

Zack Snyder

Acteurs & Actrices

Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Diane Lane, Russell Crowe

Scenario

David S. Goyer

Componist

Christopher S. Aud, Donald D. Brown, John P. Fasal, Nerses Gezalyan, Gary A. Hecker

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

VS/Cdn/GB

Resolutie

1080i