Tip
Millennium 2: De vrouw die met vuur speelde

NPO 3

Thriller

NPO 3 18 September 2021 23:00 - 01:10

Noomi Rapace zint op wraak in tweede Millennium-fillm

Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist moeten aan de bak als er op één avond drie mensen worden vermoord. De vrouw die met vuur speelde is het tweede deel uit de Millennium-trilogie.

In de verfilming van het eerste deel van Stieg Larssons Millennium-trilogie dook Mikael Blomqvist (Mikael Nyqvist) met de hulp van Lisbeth Salander (Noomi Rapace) in het duistere verleden van de rijke familie Vanger.

Millennium 2: De vrouw die met vuur speelde

In Millennium 2: De vrouw die met vuur speelde zijn de wegen van Mikael en Lisbeth gescheiden. Totdat er op een avond drie moorden plaatsvinden. Twee van de slachtoffers zijn journalisten, de derde is de voormalige bewindvoerder van Lisbeth. Op het moordwapen vinden rechercheurs Lisbeths vingerafdrukken, dus zij is de hoofdverdachte. Mikael weet zeker dat ze onschuldig is en gaat op onderzoek uit. Terwijl ze op de vlucht is voor de politie heeft Lisbeth nog een aantal rekeningen te vereffenen. De vrouw die met vuur speelde is net als zijn voorganger een bloedspannende, soms keiharde film met ijzersterke hoofdrolspelers.

Noomi Rapace

In Millennium: Mannen die vrouwen haten hadden hoofdrolspelers Noomi Rapace en Mikael Nyqvist behoorlijk wat scènes samen. In Millennium 2: De vrouw die met vuur speelde is dat wel anders. Rapace en Nyqvist hebben allebei een grote rol in de film, maar ze komen elkaar pas laat in het verhaal tegen. Het duurt twee uur voordat ze hun eerste scène delen. 

Kijk direct

Over deze film

Titel

Millennium 2: De vrouw die met vuur speelde

Premiere

2009

Regisseur

Daniel Alfredson

Acteurs & Actrices

Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Lena Endre, Peter Andersson, Georgi Staykov

Scenario

Jonas Frykberg

Componist

Jacob Groth

Zender

NPO 3

Omroep

KRO-NCRV

Genre

Film

Subgenre

Thriller

Land

S/DK/D

Bekijk ook