Tip
Mother's Day

RTL 8

Komedie

RTL 8 9 Mei 2021 20:00 - 22:22

Liefdesperikelen rond Moederdag

Een stel jonge moeders wordt gevolgd in de aanloop naar Moederdag en dat levert allerlei romantische perikelen op in deze ensemblefilm.

De alleenstaande moeder Sandy (Jennifer Aniston) is gelukkig gescheiden. Tot ze hoort dat haar ex-man een piepjonge nieuwe vrouw heeft. De succesvolle zakenvrouw Miranda (Julia Roberts) heeft door haar carrière nooit de tijd gehad een gezin te stichten. Hun verhalen, en die van een aantal andere vrouwen, komen samen in de week voor Moederdag.

Mother's Day

Mother's Day is een ensemblefilm rond het fenomeen Moederdag. De film probeert in te haken op soortgelijke films als Love Actually (die rond Kerst speelt) en later Valentine's Day en New Year's Eve. 

Maar dan blijkt toch dat Moederdag (net als Valentijnsdag) bepaald geen Kerst is. De typische sfeer is niet te vangen, en bij ons in Nederland heeft de film last van het feit dat Moederdag hier ook weer niet zó uitgebreid gevierd wordt. 

Julia Roberts

Mother's Day kreeg in 2016 een grootse lancering, mede vanwege de vele bekende namen. Kate Hudson, Jennifer Aniston, Julia Roberts en Jason Sudeikis in één film, dat moet haast een garantie voor succes zijn.

Maar zoals ook al bleek in New Year's Eve (met een minstens zo grote sterrencast) valt of staat een ensemblefilm met het scenario en de interessante personages.

Mother's Day mag dan geen Love Actually zijn, dankzij de acteurs is het wel gewoon een fijne romantische komedie. 

Over deze film

Titel

Mother's Day

Premiere

2016

Regisseur

Garry Marshall

Acteurs & Actrices

Jennifer Aniston, Julia Roberts, Kate Hudson, Jason Sudeikis, Timothy Olyphant

Zender

RTL 8

Genre

Film

Subgenre

Komedie

Land

VS

Resolutie

1080i

Bekijk ook