Tip
Neverknock

SBS 9

Horror

SBS 9 28 november 2021 23:15 - 01:00

Wat gebeurt er in het huis op nummer 59 in Neverknock?

Al zo’n veertig jaar vermijden de inwoners van een stadje uit de film Neverknock een specifiek huis. Vooral rond Halloween kun je daar beter niet aankloppen.

In 1986 werden drie tieners op gruwelijke wijze vermoord nadat ze hadden aangeklopt bij Oakwood Lane 59. Tot op de dag van vandaag is de moordenaar niet gevonden.

Neverknock

In de jaren daarna zijn veel geruchten over de moord uitgegroeid tot legendes. Er zijn maar weinig mensen die alle verhalen geloven, maar het weerhoudt de meesten er in Neverknock toch van het huis te bezoeken.

Ook kinderen en jongeren krijgen elk jaar te horen dat ze nummer 59 absoluut moeten vermijden. Je voelt hem al aankomen: een aantal tieners slaat al die waarschuwingen in de wind.

Grace en haar vrienden kloppen er tijdens Halloween doodleuk aan. Dat is vragen om problemen.

Halloween

Regisseur Sheldon Wilson bedacht het verhaal van Neverknock en schreef ook het script.

Hij vertelde in een interview hoe hij aan het idee kwam: “Toen ik opgroeide had elke buurt wel zo’n huis, meestal aan het einde van de straat, waar je maar beter niet kon aanbellen. Het leek me interessant om dat te combineren met Halloween en trick-or-treaten. Dat vormde de basis voor het verhaal. Van daaruit sloeg mijn fantasie al snel op hol en kwamen alle details vanzelf naar boven.”

Over deze film

Titel

Neverknock

Premiere

2017

Regisseur

Sheldon Wilson

Acteurs & Actrices

Dominique Provost-Chalkley, Jodelle Ferland, Kiana Madeira, Varun Saranga, Lola Flanery

Scenario

Sheldon Wilson

Componist

Steve London, Craig McConnell

Zender

SBS 9

Genre

Film

Subgenre

Horror

Land

Cdn

Resolutie

1080i

Bekijk ook