Tip
Non-Stop

Veronica

Actie

Veronica 24 februari 2021 22:45 - 00:55

Actieheld Liam Neeson gaat vliegen

Tijdens een vlucht van New York naar Londen ontvangt een overheidsagent lugubere sms'jes. Als hij er niet voor zorgt dat de overheid de afzender 150 miljoen dollar betaalt, zal er iedere twintig minuten een medepassagier sterven.

Vroeger was Bill Marks (Liam Neeson) politieagent. Toen zijn dochtertje overleed, raakte hij aan de drank en verloor hij zijn baan. Tegenwoordig werkt hij als beveiliger voor de luchtvaartautoriteit.

Non-Stop

Door die baan brengt Bill een hoop tijd in vliegtuigen door. Zo vliegt hij in de actiethriller Non-Stop van New York naar Londen.

Als het vliegtuig eenmaal in de lucht hangt, krijgt Bill een nogal vreemd sms'je. Bill moet ervoor zorgen dat de overheid 150 miljoen dollar op een geheime bankrekening stort.

Gebeurt dat niet, dan zal de eiser iedere twintig minuten een medepassagier van Bill vermoorden. De mysterieuzes apper moet dus zelf ook aan boord van het vliegtuig zijn.

Lukt het Bill om hem of haar op tijd te vinden?

Liam Neeson

Non-Stop speelt zich grotendeels aan boord van een vliegtuig af. De set die de filmmakers voor de opnames bouwden, was net een tikkie groter dan een normaal passagiersvliegtuig.

Dat was vooral om ervoor te zorgen dat Liam Neeson niet de hele tijd zou hoeven bukken om zijn hoofd niet te stoten. De Ierse acteur is bijna twee meter lang.

 

Over deze film

Titel

Non-Stop

Premiere

2014

Regisseur

Jaume Collet-Serra

Acteurs & Actrices

Liam Neeson, Julianne Moore, Scoot McNairy, Michelle Dockery, Nate Parker

Scenario

Christopher Roach, John W. Richardson, Ryan Engle

Componist

Jamie Baker, Ron Bochar, Jason Abell, Gina Alfano, Robert Althoff

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

GB/F/VS/Cdn

Resolutie

1080i

Bekijk ook