Tip
Notting Hill

Eén

Romantische komedie

Eén 10 April 2021 21:20 - 23:20

Hugh Grant herkent Julia Roberts niet

In de wijk Notting Hill stapt op een dag een beroemde actrice (Julia Roberts) een reisboekenwinkel binnen. De onhandige verkoper (Hugh Grant) is op slag verliefd.

Anna Scott (Julia Roberts) is de beroemdste en meest begeerde filmster ter wereld. Haar foto prijkt op de cover van elk tijdschrift en de roddelpers volgt haar op de voet. William Thacker (Hugh Grant) is de eigenaar van een slechtlopend reisboekenwinkeltje in Notting Hill.  

Notting Hill

Hij leidt een rustig leventje, weliswaar met een rampzalig smerige huisgenoot (Rhys Ifans). Anna en William komen er echter achter dat met hun verschillende achtergronden een relatie onderhouden best lastig kan zijn. 

Een van de beroemdste scènes is die waarin Grant door de Londense wijk Notting Hill wandelt en in een paar minuten de vier seizoenen aan hem voorbijtrekken.

Hugh Grant

Notting Hill was een megahit, net als ‘voorganger’ Four Weddings and a Funeral. Met dezelfde schrijver en producent (Richard Curtis), dezelfde hoofdrolspeler (Grant) en opnieuw een liefde tussen een sullige, maar uiterst charmante Brit en een mooie Amerikaanse, lijken de films een beetje op elkaar.

Heel erg is dat niet. Notting Hill ontroert misschien wat minder, maar is wel prettig zoet en romantisch.

Over deze film

Titel

Notting Hill

Premiere

1999

Regisseur

Roger Michell

Acteurs & Actrices

Julia Roberts, Hugh Grant, Rhys Ifans, Lorelei King, Dylan Moran

Scenario

Richard Curtis

Componist

Philip Alton, John Lewis Aschenbrenner, Paula Boram, Ed Colyer, Ian Fuller

Zender

Eén

Genre

Film

Subgenre

Romantische komedie

Land

GB/VS

Resolutie

1080i