Jesse Eisenberg is een vreemde vogel

Geplaatst op 13 Juni, 14:30

In Rio zijn de tamme Macaw-papegaai Blu en zijn lieve baasje Linda onafscheidelijk. Wanneer blijkt dat Blu het enige overgebleven mannetje van zijn uitstervende soort is, nodigt een vogelkenner hen uit om naar Rio de Janeiro te komen. De bedoeling: zorgen voor nageslacht!

In de komische en hartverwarmende animatiefilm Rio is te zien hoe Linda als klein meisje een babypapegaaitje vindt. 

Rio

Het diertje werd door smokkelaars meegenomen uit Rio de Janeiro, maar is onderweg uit de auto gevallen. Linda biedt het kuikentje daarna een liefdevol thuis. Ze noemt hem Blu

Blu is vijftien jaar later uitgegroeid tot een tamme, slimme papegaai. Hij en Linda hebben het in Rio goed samen. Ze zijn onafscheidelijk.

Op een dag staat de Braziliaanse vogelkenner Tulio bij Linda op de stoep. Hij legt uit dat Blu het laatste nog levende mannetje van zijn soort is.

Tulio vraagt Linda of hij Blu mee mag nemen naar Rio de Janeiro. Daar moet hij voor nageslacht zorgen om zo zijn soort te redden.

Chemie

Eenmaal in Brazilië kijken Linda en Blu hun ogen uit. Dan wordt het tijd dat Blu kennis gaat maken met de vrouwtjespapegaai waarmee hij voor ngeslacht moet zorgen.

Aanvankelijk klikt het voor geen meter tussen Blu en deze Jewel. Zij is een vrijgevochten vogel die geniet van haar leven in de wildernis. Hij is zo tam als maar zijn kan, het liefst zit hij veilig binnen bij de kachel.

Komt het goed tussen deze tegenpolen? Kunnen ze hun soort redden? Je ziet het in Rio.

Regisseur Carlos Saldanha haalde inspiratie voor de film uit een nieuwsbericht over de Spix’ ara Elvis. Elvis’ Amerikaanse baasje gaf toestemming om zijn huisdier te gebruiken voor een fokprogramma om de soort te redden.

 

Tags