Tip
Sex and the City 2

NET 5

Romantische komedie

NET 5 21 oktober 2021 22:55 - 01:55

Sarah Jessica Parker is terug in Sex and the city 2

Pak je cocktailtje er maar bij, want het is tijd voor het vervolg van Sex and the City. In deze tweede film gaan Carrie en haar vriendinnen naar Abu Dhabi.

Na de succesvolle serie en dito film kon een tweede Sex and the City-film eigenlijk niet uitblijven. De dames zijn in de tussentijd weer een paar jaartjes ouder.

Sex and the City 2

Carrie (Sarah Jessica Parker) en haar Mr. Big zijn zelfs alweer twee jaar getrouwd. Omdat de sleur er een beetje in begint te sluipen en daar drie hartsvriendinnen ook zo hun problemen hebben, besluiten de dames dat ze er nodig even tussenuit moeten.

En waar is het beter stoom afblazen dan in het paradijselijke Abu Dhabi? Samen met hartsvriendinnen Samantha (Kim Catrall), Charlotte (Kristin Davis) en Miranda (Cynthia Nixon) maakt Carrie in Sex and the City 2 de trip naar de hyperluxe hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Kim Catrall

Tijdens de opnames van Sex and the City 2 verscheen Kim Catrall een paar keer in een trouwjurk op de set. Dat was een trucje om de fans nieuwsgierig te houden.

Catrall wist dat er behoorlijk wat paparazzi rondliepen in de buurt van de filmlocaties. Zo wilde ze het publiek laten denken dat haar personage Samantha in de film misschien wel zou gaan trouwen.

Omdat de regering van de Verenigde Arabische Emiraten de film 'te sexy' vond, kregen de makers geen toestemming om in Abu Dhabi te filmen. De opnames vonden grotendeels in Marokko plaats.

Over deze film

Titel

Sex and the City 2

Premiere

2010

Regisseur

Michael Patrick King

Acteurs & Actrices

Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Kristin Davis, Chris Noth

Scenario

Michael Patrick King, Darren Star, Candace Bushnell

Componist

Aaron Zigman, Odin Benitez, Sean Byrne, Ryan Davis, Robin Harlan, Michael Hilkene

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Romantische komedie

Land

VS

Resolutie

1080i

Bekijk ook