Tip
The Bourne Supremacy

Veronica

Actie

Veronica 20 Januari 2021 20:30 - 22:40

Matt Damon zoekt naar antwoord

The Bourne Supremacy is het tweede deel van de Bourne-reeks. In dit deel is te zien hoe Jason Bourne (Matt Damon) na een periode van rust te maken krijgt met de CIA.

Voormalig CIA-agent Jason Bourne (Matt Damon) heeft zijn oude leven vaarwel gezegd en verblijft met zijn vriendin Marie (Franka Potente) in India. Hier probeert hij te herstellen en zijn geheugen terug te krijgen.

The Bourne Supremacy

Heel lang kan Bourne in The Bourne Supremacy niet van zijn rust genieten: zijn vijanden weten hem zelfs op zijn afgelegen Indiase strandje te vinden. Huurmoordenaar Kirill (Karl Urban) heeft het op Jason en Marie gemunt.

Na een wilde achtervolging weet Jason aan Kirill te ontkomen. Marie niet: Kirill schiet haar dood.

De dood van zijn geliefde is voor Jason Bourne het teken dat hij weer aan het werk moet. De mensen die Maries dood op hun geweten hebben moeten daarvoor boeten.

Paul Greengrass

Bij The Bourne Identity zat Doug Liman op de regisseursstoel. Voor The Bourne Supremacy nam Paul Greengrass zijn plek over. 

Producent Frank Marshall koos voor Greengrass omdat hij een regisseur wilde die niet gewend was om actiefilms te maken. Zijn idee was dat Greengrass door zijn onervarenheid met het genre originelere oplossingen zou verzinnen dan doorgewinterde actieregisseurs.

Over deze film

Titel

The Bourne Supremacy

Premiere

2004

Regisseur

Paul Greengrass

Acteurs & Actrices

Matt Damon, Joan Allen, Julia Stiles, Franka Potente, Brian Cox

Scenario

Tony Gilroy, Robert Ludlum

Componist

Deb Adair, Christopher Assells, Karen Baker Landers, Bob Beemer, Bill W. Benton

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

VS/D

Resolutie

1080i