Tip
Tower Heist

Veronica

Misdaadkomedie

Veronica 24 November 2020 22:45 - 00:50

Ben Stiller besteelt een miljonair

In Tower Heist bedenkt Josh Kovaks (Ben Stiller) een plan om Arthur Shaw (Alan Alda) te beroven. Daar heeft hij de hulp van Slide (Eddie Murphy) bij nodig.

Tower Heist is het verhaal van Josh Kovaks (Ben Stiller), conciërge van een chic appartementengebouw in New York. Samen met een paar collega's heeft Josh zijn pensioentegoeden laten investeren door Arthur Shaw (Alan Alda).

Tower Heist

Naar hun zuurverdiende pensioencenten kunnen Josh en zijn collega's fluiten: Shaw wordt opgepakt omdat hij een piramidespel zou runnen. Eerst denkt Josh nog dat de multimiljonair – die een luxe penthouse huurt in het gebouw waar Josh werkt – erin is geluisd.

Als in Tower Heist blijkt dat Shaws arrestatie geen misverstand is en dat zijn geld echt weg is, is Josh woest. En Josh is niet de enige: al zijn collega's van het conciërgeteam willen wraak op Shaw. Maar hoe?

Het gerucht gaat dat Shaw altijd 20 miljoen dollar in een kluis in zijn appartement heeft liggen voor noodgevallen. Als ze die 20 miljoen nou eens zouden kunnen stelen...

Eddie Murphy

Maar ja, hoe kraak je een kluis? Beroepscrimineel Slide (Eddie Murphy) kan Josh en zijn vrienden daar wel een handje mee helpen. Met Slides expertise en de inside knowledge die Josh en zijn maten van het gebouw hebben, moet deze Tower Heist een koud kunstje worden. Toch?

Voor de kluiskraakscènes deed regisseur Brett Ratner een beroep op een heuse expert. Achtvoudig wereldkampioen kluiskraken Jeff Sitar was op de set om ervoor te zorgen dat de scènes en de onderdelen van de kluis klopten.

Ook gaf hij actrice Gabourey Sidibe – die kluiskraker Odessa speelt – kluiskraaklessen.

 

 

Over deze film

Titel

Tower Heist

Premiere

2011

Regisseur

Brett Ratner

Acteurs & Actrices

Ben Stiller, Eddie Murphy, Téa Leoni, Casey Affleck, Alan Alda

Scenario

Jeff Nathanson, Ted Griffin, Adam Cooper, Bill Collage

Componist

Kyle Benitez, Coll Anderson, Brian Bowles, Michael J. Broomberg, Michael Feuser

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Misdaadkomedie

Land

VS

Resolutie

1080i