Tip
Warcraft

Veronica

Fantasy

Veronica 24 Juli 2021 21:45 - 00:10

Travis Fimmel vecht tegen orcs

Hardcoregamers kennen de wereld van World of Warcraft op hun duimpje. In Warcraft maken de mensen en orcs de overstap naar het witte doek.

De orcs zijn een oorlogslustig volk. Zo oorlogslustig dat er van hun land, Draenor, niet veel meer over is. Voor het totaal ineenstort gaan de orcs op zoek naar een nieuwe plek om te leven.

Warcraft

Die nieuwe plek denken ze gevonden te hebben in Azeroth. Alleen: daar wonen de mensen al. 

Orcleider Gul'dan ziet dat meer als een uitdaging dan een probleem. Gewoon effe die mensen uit de weg ruimen en Azeroth is van de orcs.

Niet alle orcs zijn het met hem eens. Durotan is moe van het vechten en hoopt dat mens en orc vreedzaam kunnen samenleven. 

Llane Wrynn (Dominic Cooper), de koning van Azeroth, wil de orcs zo snel mogelijk verjagen. Zijn broer Anduin Lothar (Travis Fimmel) ziet meer in vrede.

Lukt het Durotan en Anduin Lothar een vreedzame oplossing te vinden? Of komt die allesvernietigende oorlog tussen mens en orc er toch? Je ziet het in Warcraft.

Duncan Jones

Computergamefabrikant Blizzard liep al een tijd rond met plannen voor een op World of Warcraft gebaseerde film. Uwe Boll, die bekendstaat als slechtste regisseur ter wereld, wilde die film heel graag regisseren. 

Daar had Blizzard geen trek in. Uiteindelijk nam Duncan Jones de regie van Warcraft voor zijn rekening.

Jones – de zoon van David Bowie – is een groot liefhebber van World of Warcraft. Hij was niet de enige op de set die wel van een potje gamen hield: ook specialeffectsman Bill Westenhofer en acteur Robert Kazinsky zijn fervent World of Warcraft-spelers.

Over deze film

Titel

Warcraft

Premiere

2016

Regisseur

Duncan Jones

Acteurs & Actrices

Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell

Scenario

Duncan Jones, Charles Leavitt

Componist

Ramin Djawadi

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Fantasy

Land

VS/CN/Cdn/J

Resolutie

1080i

Bekijk ook