Tip
Zoolander

Comedy Central
Rating 6.4

Komedie

Comedy Central Vanavond 20:39 - 22:13

Ben Stiller is leeghoofdig fotomodel Zoolander

Een ultradom supermodel probeert zijn aflopende carrière nog wat te rekken. Maar of dat nou zo'n goed idee is... Hilarisch is het in ieder geval wel in de Ben Stiller-comedy Zoolander.

Derek Zoolander is het beroemdste mannelijke fotomodel ter wereld. Niet voor niets won hij drie keer achter elkaar te titel 'Model van het jaar'.

Zoolander

Zoolander (Ben Stiller) denkt die vierde titel op rij ook wel even binnen te halen. Het loopt anders: nieuwkomer Hansel (Owen Wilson) kaapt de prijs voor zijn neus weg. Dat lijkt het begin van het einde. Dereks vrienden laten hem zitten en hij krijgt ook geen opdrachten meer. Is het dan gedaan met zijn carrière? Niet als het aan modegoeroe Mugatu (Will Ferrell) ligt. Hij doet Derek een bijzonder aanbod. Zoolander denkt dat hij een grote modellenklus heeft gescoord, maar dat is niet helemaal waard. Mugatu's plannen zijn een stuk snoder dan de oliedomme Derek denkt.

Ben Stiller

Ben Stiller speelt niet alleen de hoofdrol in Zoolander. Hij schreef ook het script én hij regisseerde de film. De acteur baseerde Zoolanders beroemde Blue Steel-look op het echte leven. Volgens zijn toenmalige vrouw Christine Taylor kijkt Stiller zo in de spiegel als hij zijn haar kamt. Schrijver Brett Easton Ellis klaagde Ben Stiller aan. Volgens hem had Stiller het plot van de film – een dom fotomodel dat verwikkeld raakt in een terroristisch complot – gejat uit zijn boek 'Glamorama'.

Kijk direct

Pathé Thuis

Pathé Thuis

Kijk direct
Netflix

Netflix

vanaf €7,99 per maand

Kijk direct
Google Play

Google Play

Kijk direct
Amazon Prime

Amazon Prime

eerste maand gratis
daarna €2,99 per maand

Kijk direct

Over deze film

Titel

Zoolander

Premiere

2001

Regisseur

Ben Stiller

Acteurs & Actrices

Ben Stiller, Owen Wilson, Christine Taylor, Will Ferrell, Milla Jovovich

Scenario

Drake Sather, Ben Stiller, John Hamburg

Componist

David Arnold, Bob Baron, Dan Blazi, Harold Burke, Chris Carpenter, O.J. Connell III

Zender

Comedy Central

Genre

Film

Subgenre

Komedie

Land

VS/D

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook