De TV van gisteren: Grote Kleine Treinen Competitie blijkt kijkcijfersprinter

Geplaatst op 14 oktober, 7:58

Kijkcijfers woensdag 13 oktober 2021

De magie van André van Duin werkt ook op woensdagavond. De eerste aflevering van De grote kleine treinen competitie is met afstand het best bekeken amusementsprogramma op primetime.

Vooraf is het altijd spannend of een nieuw programma wel aanslaat. MAX staat doorgaans bekend om z'n tv-hits, maar voor iedere Heel Holland Bakt is er een Showcolade

NPO 1 wint de avond

Vooralsnog lijkt televisieminnend Nederland De grote kleine treinen competitie omarmd te hebben. Een grote kleine 1,2 miljoen kijkers zagen hoe drie teams bevlogen miniatuurbouwers in drie dagen een modelspoorbaan opbouwden met een filmthema. NPO 1 verloor echter aanzienlijk veel kijkers toen na de treintjes 70 jaar je beste vriend het perron op kwam rijden. Een relatief bescheiden 697.000 kijkers zagen de Han Peekel documentaire. Op1 sloot de avond af met een gedegen 803.000 kijkers.

RTL boven het miljoen

RTL 4 vulde de eerste woensdagen van het najaarsseizoen met Chantals beauty camper, dat met gemiddeld nog geen half miljoen kijkers niet direct een succes was. De start van Het perfecte plaatje, met onder meer een zeer pikante Frits Sissing, wist echter over de hele avond 1 miljoen kijkers bij de zender te houden. Jinek zakte vervolgens iets terug en kwam uit op 717.000 belangstellenden.

SBS op orde

SBS 6 was geen partij voor RTL 4 en NPO 1 en moest zelfs NPO 3 voor laten gaan: Boerderij Van Dorst scoorde 781.000 kijkers terwijl op SBS 6 Steenrijk, straatarm eindigde met 532.000 kijkers. De start van het nieuwe Viktor Brand vehikel Je huis op orde deed het vervolgens met 582.000 kijkers marginaal beter. De opruimshow kon online op veel reacties rekenen.

Bekijk ook