Voorarrest Imanuelle Grives met een maand verlengd

Televizier logo

Geplaatst op 26 Augustus om 13:01

Actualiteiten nieuws

Imanuelle Grives blijft nog zeker een maand in de cel. De Vlaamse rechtbank heeft het voorarrest van de met drugs gearresteerde actrice verlengd.

De raadkamer van de rechtbank in Antwerpen oordeelde dat Grives (34) het verdere verloop van haar proces wederom niet in vrijheid mag afwachten. Wel is duidelijk dat het onderzoek is afgerond en overgedragen aan de correctionele rechtbank van Antwerpen. 

Drugshandel

Imanuelle werd op 21 juni aangehouden tijdens een festival in Vlaanderen met grote hoeveelheden party drugs. Naast amfetamine, MDMA en xtc had ze ook ketamine en 20 gram cocaïne bij zich. Op haar logeeradres werden nog meer drugs gevonden. Haar advocaat verklaarde dat Grives de volgende dag niet naar het festival zou gaan, wat zou betekenen dat die drugs niet bedoeld waren om te verkopen.

Psychotrope stoffen

Dit pleidooi mocht niet baten. Grives werd 26 juli dertig dagen vast gezet op verdenking van mededaderschap in de handel van verdovende middelen en psychotrope stoffen. Zelf verklaarde de actrice dat ze research deed voor een rol. Maar volgens haar advocaat Luk Delbrouck speelt er meer: "Het motief van het inleven in de filmrol is niet de enige. Er zijn meerdere aspecten die een rol spelen, maar daar kan ik momenteel niet op in gaan." 

Imanuelle was zelf bij de zitting aanwezig. Wanneer het strafproces gaat beginnen, is nog niet bekend.