Coronacrisis boezemt Kim-Lian van der Meij geen angst in

Televizier logo

Geplaatst op 3 April om 14:02

Amusement

Coronacrisis boezemt Kim-Lian van der Meij geen angst in

Kim-Lian van der Meij heeft door het coronavirus voorlopig geen werk, maar de SBS-presentatrice houdt het hoofd koel: "Angst is een slechte raadgever".

Kim-Lian woont momenteel met haar man en kinderen in Zweden, zo vertelde ze in gesprek met PrivéTV.

Zweden en corona

Zweden kent ook coronagevallen, maar tot verbazing van Kim-Lian is daar het sociale leven nog niet stilgevallen. Scholen, horeca en winkels zijn nog gewoon open: "Als je in de buurlanden kijkt, dan zijn de grenzen en de basisscholen gesloten. Hier breng ik mijn kinderen ’s ochtends vroeg naar school. Maar je kan ook moeilijk je kinderen al die weken thuis houden, terwijl de rest doorgaat."

Eigen verantwoordelijkheid

Volgens de man van Kim-Lian, muziekproducent Daniel Gibson, komt het omdat de gemiddelde Zweed eigen verantwoordelijkheid serieus neemt: "Zweden voelen zich niet genoodzaakt dingen te verbieden omdat ze vertrouwen hebben onderling. De Zweed gaat niet naar een restaurant als hij verkouden is. Dat is de reden dat er niet zulke strenge maatregelen zijn."

Onzekerheid

In Nederland ligt dat anders, hier ligt uit voorzorg het sociale leven grotendeels stil. Dat merkt Kim-Lian ook aan haar werkschema: "Ik zou eigenlijk nu in Nederland zijn om te werken. SBS 6 is nu heel erg aan het kijken naar wat de beste positionering van de programma’s is. Ze zijn aan het managen en kijken wat het beste is. Het is onzeker en onduidelijk wat er gaat gebeuren."

Thank you for the music

Wel is duidelijk dat Kim-Lian met nog een seizoen Thank you for the music te zien zal zijn: "Ja, dat hebben we al opgenomen in november, dus dat ligt klaar op de plank. Misschien wordt het verschoven of uitgesteld. Het komt sowieso een keer op de buis."

Bekijk ook