Overzicht: Spraakmakende gesprekken aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk

Televizier logo

Geplaatst op 12 Februari om 11:47

Amusement

In De wereld draait doorrrrr

Matthijs van Nieuwkerk stopt na dit seizoen als presentator bij De wereld draait door. In 15 seizoenen heeft de 59-jarige Amsterdammer voor heel wat opmerkelijke tv-interviews en momenten gezorgd. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!

In 2009 was Yvon Jaspers tafeldame en kwam Pieter Lakeman praten over de failliete DSB bank. Dat liep nogal hoog op.

Jort Kelder vs. Pieter Storms

Jort Kelder en Pieter Storms trekken in 2010 fel tegen elkaar van leer aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk. Pieter opent de aanval naar aanleiding van een artikel over zijn vrouw Nina en dat laat Jort niet op zich zitten.

Matthijs wordt niet goed tijdens uitzending 

Op pakjesavond 5 december 2011 werd Matthijs tijdens de uitzending van De wereld draait door niet goed. Na een item over Sinterklaas is de presentator uit beeld verdwenen en neemt Jan Mulder de honneurs waar.

Denigrerende Rutger Castricum: 'Wie is hij?'

Rutger Castricum kreeg in 2012 volgens sommigen een koekje van eigen deeg van Felix Rottenberg en Frénk van der Linden in DWDD. Daar was de Powned-verslaggever het niet geheel mee eens.

Theo Maassen valt Patricia Paay aan om Playboyshoot  

In 2012 stond Patricia Paay in de Playboy. Zij kwam erover vertellen aan tafel bij Matthijs, maar Theo Maassen had eigenlijk maar een vraag voor zijn overbuurvrouw. Dat deed hij nogal smakeloos en Maassen deed het voorkomen alsof het ‘vies’ was dat Paay zich bloot liet fotograferen. Tot enige schaamte van Matthijs...

Mart Smeets noemt Matthijs 'dommer dan hij eruit ziet'

In 2013 is collega-journalist Mart Smeets het even zat dat Matthijs van Nieuwkerk blijft doorzagen over het gebruik van verboden middelen in de wielersport. Hij krijgt uiteindelijk dan ook een ontzettende uitbrander.

Matthijs deelt nieuws over overleden Mies Bouwman  

Maandag 26 februari 2018 begint De wereld draait door anders dan dat de kijkers gewend zijn. Matthijs van Nieuwkerk meldt namens de familie dat Mies Bouwman die ochtend is overleden. De ingevlogen Freek de Jonge heeft het ook moeilijk met het overlijden van het voormalig tv-icoon.

Bekijk ook