The Passion 2020 zonder publiek

Televizier logo

Geplaatst op 16 Maart om 16:22

Amusement

Geen publiek

The Passion gaat er dit jaar heel anders uitzien. Het grootse evenement zou op 9 april in Roermond zijn, maar dat feest gaat niet door zoals gepland. Alle partijen werken nu aan een alternatief.

Wat dat gaat zijn, is nu nog niet bekend, maar The passion 2020 is dus niet van de baan. EO-directeur Arjan Lock en KRO-NCRV directeur Peter Kuipers: "Helaas betekent dit nieuws dat fysiek bezoek naar The passion niet meer kan. Er wordt nu achter de schermen alles gedaan om iedereen thuis te bereiken."

Tienduizenden bezoekers

Normaal gesproken trekt het paasverhaal over Jezus aan het kruis tienduizenden bezoekers en dat kan niet in deze barre coronatijden. De binnenstad van Roermond afsluiten voor alle publiek lijkt ook niet haalbaar, maar er wordt nu hard nagedacht over een mogelijkheid om The passion op de een of andere manier toch door te laten gaan. 

Troost en houvast

"Juist nu we elkaar niet kunnen ontmoeten, zoeken we in het verhaal van The Passion naar troost en houvast. Hiermee is het verhaal van de liefde die alles overwint in vele woonkamers te horen.”

Bekijk ook