Dit zijn de beste filmtips voor dit weekend!

Televizier logo

Geplaatst op 12 november om 15:25

Film

Kruip maar op de bank

Het weekend staat weer voor de deur, dus dat betekent weer alle tijd om op de bank te kruipen met een goede film. Wij hebben de beste tv-, Netflix-, Videoland- en Amazon Prime-films verzameld.

TV

Silver Linings Playbook (2012)

Zin om het weekend heerlijk weg te zwijmelen? Dan is de romantische dramafilm Silver Linings Playbook precies wat je zoekt. In deze film kruipt Bradley Cooper in de huid van Pat Solitano, een man die alles van de zonnige kant bekijkt. Nadat hij uit het ziekenhuis ontslagen is en hij zijn vrouw verloren heeft aan een andere man, is hij ervan overtuigd dat hij haar weer voor zich kan winnen en zijn leven weer op de rails kan krijgen. Maar dan ontmoet hij de knappe Tiffany (Jennifer Lawrence)...

Silver Linings Playbook is vrijdag om 20:31 uur te zien op Spike.

 

It: Chapter One (2017)

Halloween is al voorbij, maar daar trekt Veronica zich niets van aan. Zij staan namelijk nog enkele weken in het teken van deze enge feestdag. Met deze week: de verschijning van Stephen Kings It: Chapter One. Deze film neemt de kijkers mee terug naar de zomer van 1989 in het kleine stadje Derry, Maine. Dit gebied wordt geterroriseerd door het bloeddorstige monster It, in de vorm van clown Pennywise, dat het op kinderen heeft voorzien. Lukt het een groepje kinderen, genaamd The Loser Club, om het monster te verdrijven voordat het te laat is?

It: Chapter One is zaterdag 13 november om 20:00 uur te zien op Veronica.


Adios Amigos (2016)

RTL8 denkt dit weekend aan de liefhebbers van Nederlandse films met de verschijning van Adios Amigos. Hierin gaan drie vrienden met een lichamelijke handicap - waaronder Yannick van de Velde, Martijn Lakemeier en Bas Hoeflaak - op een wilde roadtrip naar Salou. Ze hopen daar seksuele ervaring op te doen, maar de vraag is of ze met een hoogtepunt thuiskomen.

Adios Amigos is zondag 14 november om 23:40 uur te zien op RTL8.


Netflix 

Red Notice (2021)

Met een budget tussen de 160 tot 200 miljoen dollar kon het bijna niet misgaan: het succes van Red Notice, de film met Dwayne Johnson, Gal Gadot en Ryan Reynolds in de hoofdrol. Nu zijn de meningen verdeeld over de Neflix Original die deze week verscheen, maar oordeel vooral zelf hoe Dwayne het ervan afbrengt als FBI-agent John Hartley en Ryan Reynolds als kunstdief Nolan Booth.


Happiness Ever After (2021)

Genoot jij een paar jaar geleden van de Zuid-Afrikaanse romcom Happiness Is a Four-Letter Word? Dan heb je geluk. Sinds deze week staat namelijk het gloednieuwe vervolg Happiness Ever After op Netflix. En één ding is wel duidelijk: de vriendinnen uit Johannesburg gespeeld door Khanyi Mbau, Renate Stuurman en Namnitha Ben-Mazwi zijn nog altijd op zoek naar de ware liefde en zichzelf. 


Whitestar (2019)

Britt Dekker maakte de afgelopen jaren naam als presentatrice, maar dit paardenmeisje heeft meer in haar mars. Zo bewijst ze in de jeugdfilm Whitestar. Britt kruipt hierin in de huid van Megan, die haar vakantiedagen vult met werken bij de stal van de bikkelharde paardenhandelaar Alex (Kees Boot). Daar ontmoet ze Whitestar, een afgedankt springpaard dat haar leven compleet zal veranderen. Het paard blijkt namelijk meer te kunnen dan gedacht.

 

Videoland

John Wick 2 (2017)

Liefhebbers van actiefilms opgelet. Keanu Reeves is terug in dit kneiterharde vervolg op John Wick. In deze film zou de actieheld het liefst met pensioen gaan, maar die plannen worden bruut verstoord als hij zijn oud-collega moet helpen. Deze heeft namelijk het plan om de macht over te nemen van een schimmige Italiaanse organisatie. Verbonden door een eeuwige belofte reizen de twee af naar Rome.


The Girl in the Spider's Web (2018)

De mannen kunnen er in John Wick 2 wat van, maar in The Girl in The Spider's Web zijn het de vrouwen die hoge ogen gooien. Althans, vooral de jonge hacker Lisbeth Salander (Sylvia Hoeks). Zij werpt zich op als een wraakzuchtige vrouw die het mannen betaald zet voor hun misdaad. Alleen dat brengt haar samen met journalist Mikael Blomkvist in een web van spionnen, cybercriminelen en corrupte ambtsbekleders. 


The Late Bloomer (2016)

Meer zin in wat humor? Geef dan The Late Bloomer eens een kans. In deze verfilming van Ken Baker's autobiografie Man Made: A Memoir beleeft Peter Newmans (Johnny Simmons) na het verwijderen van een goedaardige tumor die zijn hormooproductie blokkeerde in drie weken tijd alsnog alle fasen van de pubertijd. En dat terwijl hij een meisje voor zich probeert te winnen.


Amazon Prime

De Heineken Ontvoering (2011)

Soms heb je zin in een film die je al tig keer hebt gezien, en daarom tippen we alsnog De Heineken Ontvoering. In deze thriller over de beruchtste kidnappingszaak in de Nederlandse geschiedenis kruipt Rutger Hauer in de rol van de bekende biermagnaat. Hij moet samen met zijn chauffeur drie weken overleven in een koude loods, vastgetekend aan de muur. Ondertusssen hebben de ontvoerders grote moeite om het losgeld te incasseren. 


Elle (2016)

Na het enorme succes van Zwartboek liet regisseur Paul Verhoeven in 2016 opnieuw van zich horen met de Franse thriller Elle. In deze Frans-Duitse klassieker lijkt Michèle onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding. Maar wat blijft daar vanover als ze in haar eigen huis wordt aangevallen en verkracht? Eén ding is duidelijk: haar leven is vanaf dat moment geen dag meer hetzelfde.


Alleen maar nette mensen (2012)

We sluiten dit overzicht met een vrolijke noot, namelijk met de komedie Alleen maar nette mensen. Hierin heeft de nette David Samuels (Géza Weisz) slechts één doel: het vinden van een 'ghette fabulous queen' met grote borsten en dikke billen. Dit leidt hem al snel naar de Bijlmer, waar hij na een aantal wilde avonturen al snel bedrogen uit komt. Zal David zijn ideale vrouw, een grote donkere seksgodin met booty én brains, ooit vinden?

Bekijk ook