Empire-acteur Jussie Smollet aangehouden wegens valse aangifte mishandeling

Televizier logo

Geplaatst op 21 Februari om 13:11

Informatief

Empire-acteur Jussie Smollet aangehouden wegens valse aangifte mishandeling

Jussie Smollet claimde dat hij eind januari was mishandeld door racistische Trump-aanhangers. Maar de Amerikaanse acteur is nu zelf aangehouden omdat hij alles verzonnen zou hebben.

De twijfels over het waarheidsgehalte van Smollets verhaal deden al een tijdje de ronde, maar nu de politie van Chicago Jussie Smollet officieel in de kraag vatte, lijkt het zeker dat hij de boel heeft bedonderd. De acteur uit Empire zou zelf wat mannen hebben ingehuurd die de mishandeling in scène zetten.

Donald Trump

Een mogelijke reden voor deze bizarre actie is dat Smollet een enorme hekel heeft aan Trump en de president en diens aanhangers zo in een slecht daglicht wilde stellen. Volgens Mollet droegen zijn aanvallers een Make America Great Again-petje, de slogan van Trump.

Medeleven

Nadat hij zou zijn mishandeld en overgoten met bleekmiddel door racisten kreeg Smollet veel medeleven van collega's, politici en kijkers. Dat medeleven droogt inmiddels een beetje op. Al ontkent Mollet nog steeds dat hij zelf verantwoordelijk is voor de aanval.

Of deze onsmakelijke affaire Smollet zijn baan kost in Empire, is nog niet bekend.

Bekijk ook