De TV van gisteren: EO-duo debuteert goed bij Op1

Televizier logo

Geplaatst op 8 Juli om 8:25

Kijkcijfers

De kijkcijfers van dinsdag 7 juli 2020

Voor de NPO-talkshow lijkt het niet uit te maken wie er gespreksleider zijn, want Op1 scoort vrijwel iedere dag een zeer acceptabel aantal kijkcijfers. Het nieuwe EO-duo Margje Fikse en Kefah Allush vervangen Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink de komende tijd bij Op1 en zij debuteerden met 911.000 kijkers.

Bij Op1 was dinsdagavond een nieuw presentatieduo te zien met Margje Fikse en Kefah Allush. De VPRO zet op vrijdag ook twee nieuwe sterren in. Nadia Moussaid en Pieter van der Wielen nemen straks de honneurs waar. 

RTL4 

Op RTL4 kwam Beau niet verder dan 706.000 kijkers. Dat is voor het kindje van programmadirecteur Peter van der Vorst niet al te best, en ook RTL Boulevard moest het met slechts 705.000 kijkers doen. Ik weet er alles van had te kampen met een dipje, want Ruben Nicolai en cs. kwamen op dinsdag niet verder dan 693.000 kijkers.

Herhalingen 

De Nederlandse televisiekijker lijkt de herhalingen die continu op de beeldbuis verschijnen meer dan zat. Zo kwam Beter laat dan nooit niet verder dan 461.000 kijkers, terwijl Niets liever dan een kind op SBS6 het met 318.000 kijkers ook behoorlijk slecht deed.

Podium 

Het podium was overigens weer geheel NPO. Beide journaals voeren de lijst van Stichting KijkOnderzoek aan, waar Opsporing verzocht het brons pakte met 1.155.000 kijkers.

Bekijk ook