De TV van gisteren: Miljoenenscore voor beklemmende coronadocumentaire Levenslucht

Televizier logo

Geplaatst op 2 April om 8:21

Kijkcijfers nieuws

NPO 1 maakte zendtijd vrij voor Levenslucht: een week op de IC tijdens corona. De ijzingwekkende documentaire trok met 1,38 miljoen kijkers heel wat bekijks.

Mede dankzij de documentaire van filmmaker Jessica Villerius wist het eerste publieke net met gemak de toppositie in het kijkcijferklassement te halen op primetime. Nadat het Acht uur journaal 2,84 miljoen mensen had bijgepraat, bleven een indrukwekkende 2 miljoen Nederlanders plakken voor Tussen kunst en kitsch. Na afloop van Levenslucht wist Op1 nog eens 1,19 miljoen kijkers te boeien. 

Frans flopt

RTL 4 had het ook deze woensdag weer zwaar. Na een uitstekende 861.000 kijkers voor GTST wist Frans Bauer met zijn oprechte realityprogramma Goed voor elkaar niet meer dan 529.000 kijkers te scoren, een dieptepunt voor de serie. Daarna maakte Jinek de schade weer enigszins goed door uit te komen op 838.000 kijkers. 

SBS scoort

Dit maakt SBS de best scorende commerciële zender van Nederland op primetime. Het geheim van de zender? Steenrijk, straatarm. SBS vulde haar primetime uren met twee afleveringen van de realityreeks die respectievelijk 898.000 en 857.000 kijkers konden bekoren. Een topscore waar zusterzender Net5 alleen van kan dromen. Het best scorende programma van de dag was Ladies nighthet minder goede nieuws was dat de talkshow slechts 163.000 kijkers wist te bereiken.