De TV van gisteren: Titelrace Eredivisie trekt veel kijkers

Televizier logo

Geplaatst op 21 April om 8:58

Kijkcijfers

De kijkcijfers van zaterdag 20 april

Voetbalminnend Nederland volgt de ontknoping in de Eredivisie op de voet. Dat is terug te zien in de kijkcijfers van zaterdag 20 april, want de samenvattingen van de Nederlandse competitie waren het best bekeken programma van de avond.

Koploper Ajax moest op bezoek bij FC Groningen en zwijnde, maar invaller Klaas Jan Huntelaar bewees zijn waarde voor de Amsterdammers. Hij zorgde met de enige goal van de wedstrijd ervoor dat Ajax geen averij opliep in de wedloop met PSV om het kampioenschap.

Top vijf voor NPO

Voor de NPO was zaterdag traditioneel weer een goede avond. Ik Vertrek (1.371.000 kijkers) en het NOS Journaal van 20.00 uur complementeren het podium, waar Even tot hier en Kassa ook in de top5 staan.

SBS6 blijft achter

De zaterdagavond lijkt SBS6 nog altijd niet erg goed gezind. Hart van Nederland (677.000) was het best bekeken programma op plaats tien, terwijl de Gordon tegen Dino Show achter bleef met 340.000 kijkers.

RTL4 scoort ook

RTL4 wist met Kees&Co en Paul pakt uit ook een aardig publiek aan zich te binden. De serie met Simone Kleinsma en Chantal Janzen trok 858.000 mensen, terwijl er 791.000 mensen op Paul de Leeuw afstemden.