Enige Marokkaanse boer in Nederland krijgt eigen televisieprogramma

Televizier logo

Geplaatst op 16 April om 10:25

Amusement

Ayoub

Een tijdje geleden werd de 23-jarige Ayoub wereldberoemd in Nederland omdat hij de enige boer van Marokkaanse afkomst in Nederland is. KRO-NCRV geeft Ayoub nu een eigen programma. 

Het is de liefste wens van Ayoub om een eigen boerenbedrijf te runnen en in het nog naamloze programma zien we hoe hij die droom werkelijkheid probeert te maken. 

Gevoel van vrijheid

De Amsterdammer doet al sinds zijn 14de ervaring op bij verschillende melkveehouders. Hij vindt vooral het gevoel van vrijheid heerlijk. Aan NH-Nieuws vertelde hij: "Ik sta om half vijf op, melk de koeien, voer de kalveren. Mijn vrienden uit Oost dachten eerst dat ik gek was, maar komen hier nu langs voor de rust".

Poten in de klei

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV legt uit waarom de omroep Ayoub wil volgen: “De gedrevenheid en het enthousiasme van Ayoub zijn aanstekelijk. In een tijd waarin boeren het zwaar hebben, is het belangrijk om te laten zien dat deze jonge vent, zonder agrarische achtergrond, niets liever wil dan letterlijk met zijn poten in de klei staan.”

Het programma met Ayoub is dit najaar te zien op NPO 3. 

Tags