GTST-exit Rover en Kimberly leidt tot woede en frustratie

Televizier logo

Geplaatst op 14 November om 16:44

Soap

Op de set...

Britt Scholte en Floris Bosma nemen volgende week afscheid van GTST. Het vertrek van hun personages Rover en Kimberly zorgt in de serie voor de nodige emoties en intriges.

Rover en Kimberly hebben besloten Meerdijk te verlaten om samen minstens een jaar op wereldreis te gaan. Op Videoland is al te zien hoe GTST hun vertrek aanpakt. Zelfs zijn ze dolenthousiast over het plan, maar hun omgeving denkt daar toch echt anders over. 

Linda manipuleert

Dat leidt vlak voor hun vertrek tot een grote ruzie tussen Rover (Floris Bosma) en zijn moeder Linda (Babette van Veen). Ze is nog nooit zonder één van haar kinderen geweest en met dochter Sam in New York voelt Linda zich ineens erg verlaten. Daarom besluit ze heel geniepig om de ziekte van Janine te gebruiken in een poging Kimberly te overtuigen de hele reis af te blazen. Is het immers wel zo verstandig om aan de andere kant van de wereld te zitten als een dierbare zo ernstig ziek is? Goedgelovig als ze is, pikt Kimberly de manipulaties van Linda niet op, maar Rover kent zijn moeder langer dan vandaag.

Afscheidsfeestje

Rover heeft echter haarfijn door hoe de vork in de steel zit. Hij legt de schuld bij Linda die woedend wordt en hem verwijt egoistisch te zijn door haar alleen te laten. Hierop wordt Rover weer woedend waarna de zaak escaleert. Door alle frustraties lijkt het erop dat moeder en zoon met ruzie uit elkaar gaan. Linda loopt boos weg en vertikt het om naar het grote afscheidsfeest van de twee te komen. Rover is zo boos dat het 'm allemaal niks kan schelen.

Maar dankzij Laura, Janine en Sjors komt Linda op tijd tot inkeer. Ze haast zich naar het afscheidsfeestje in Boks waar Rover en Kimberly toepasselijke cadeautjes krijgen zoals een oud kompas zodat ze altijd de weg terug kunnen vinden naar Meerdijk. Ook houden hun vaderfiguren Anton en Ludo allebei een speech waarin ze de twee het beste wensen. Uiteraard komt Linda net op tijd om haar zoon gedag te zeggen. Na een mooi afscheidsfeestje in Boks trekken Rover en Kimberly de wereld in. Zonder één traan te laten. 

Het afscheid van Rover en Kimberly is op donderdag 21 november te zien op RTL 4.