NPO komt met avondvullend programma op finaledag Eurovisie Songfestival

Televizier logo

Geplaatst op 6 mei om 15:41

Amusement

Eurovision: Europe Shine A Light

De NPO komt op de avond waarop eigenlijk de finale van het Eurovisie Songfestival gehouden zou worden toch nog met een avondvullend programma. In een lege zaal presenteren Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley de show Eurovision: Europe Shine A Light.

Het drietal krijgt tijdens de avond bijval van Nikkie de Jager, die de online updates tijdens het programma verzorgt. De show is in het Engels en zal in Nederland door Cornald Maas worden voorzien van Nederlands commentaar.

Duncan en Ilse

Tijdens de avond zijn er optredens van onder meer Songfestivalwinnaar Duncan Laurence en zijn mentor Ilse DeLange. Duncan zal die avond zijn nieuwe single Someone Else voor de eerste keer live ten gehore brengen.

Oud-winnaars 

Naast Duncan en Ilse doen ook oud-winnaars Mans Zelmerlöw (Zweden, 2015) en Marija Serifovic (Servië, 2007) een duit in het zakje, evenals de Israëlische Netta, die in 2018 het Songfestival won. Daarnaast heeft de organisatie ook Johnny Logan weten te verleiden voor een vertolking van zijn winnende lied What's Another Year (Ierland, 1980). 

Eurovision: Europe Shine A Light is op zaterdag 16 mei om 21.00 uur te zien op NPO1.

Bekijk ook