RTL bevestigt GTST-exit Joep Sertons en Babette van Veen

Televizier logo

Geplaatst op 25 november om 18:39

Soap

Over en uit voor Anton & Linda

Het hing al even in de lucht en nu is het officieel. Joep Sertons en Babette van Veen verlaten begin december GTST. De makers richten zich op nieuwe verhaallijnen en andere personages.

Op Videoland is al te zien hoe dokter Anton Bouwhuis samen met zijn vrouw Linda van plan is een jaar naar Bonaire te gaan om daar een huisartsenpraktijk over te nemen. Dat jaartje gaat een heel stuk langer duren. 

Verklaring RTL

Het lijkt erop dat de soapexit verre van vrijwillig is. In een verklaring laat RTL-persvoorlichter Veerle van den Brink weten: "We hebben helaas van deze personages afscheid moeten nemen. Op deze manier kunnen we meer aandacht besteden aan andere verhaallijnen en zowel bekende als nieuwe Meerdijkers (re)introduceren. We zijn Babette en Joep dankbaar voor de jarenlange samenwerking en de manier waarop zij de karakters Linda Dekker en Anton Bouwhuis hebben ingevuld. Zij vertrekken nu voor een jaar en hebben geen plannen om op korte termijn terug te keren, maar in Meerdijk weet je het natuurlijk nooit…"

Ontslagen

Bij RTL Boulevard winden Joep en Babette er geen doekjes om: ze zijn tegen hun wil uit de serie geschreven. Sertons geeft aan in shock te zijn geweest en dat het niet hun keuze was. Een verdrietige Babette merkt op dat ze nog nooit ergens ontslagen is: "Er werden steeds koerswijzigingen gedaan, dat was een hele heftige tijd. Ik dacht: dat doen we met z'n allen. Maar dat is dus niet zo." Joep noemt een andere reden voor hun exit: "De makers willen met een kleinere cast werken en meerdere, lange gastrollen zodat ze de verhaallijnen sneller aan kunnen passen." Op Instagram reageert Babette ook met een emotionele terugblik op haar drie decennia in de serie. 

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Babette Van Veen (@babettevanveenofficial)

Roman en Saskia

De huisartsenpraktijk in Meerdijk wordt nu overgenomen door nieuwkomer dokter Roman van Loon (Kiefer Zwart), de huisarts die nog altijd achter praktijkondersteuner Saskia Verduyn (Tamara Brinkman) aan zit. 

Bekijk ook