Dit is het nieuwe songfestivalliedje van Jeangu Macrooy

Televizier logo

Geplaatst op 4 Maart om 19:39

Muziek

Break it

Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland dit jaar met Birth Of A New Age op het Eurovisie Songfestival. Het liedje is vanaf nu te beluisteren.

Het nummer Birth of Age ging donderdagavond met een live optreden van Jeangu in premiere via YouTube. Met een swingend live optreden onder begeleiding van zijn voltallige band, percussionisten en het ZO! Gospel Choir presenteerde Jeangu zijn nummer aan Europa. Jeangu: “Als artiest doe ik niets liever dan optreden, dus het was een geweldige ervaring om Birth Of A New Age zo groots te mogen presenteren.” 

Ode aan kracht en durf

Birth Of A New Age, dat gaat over veerkracht en de viering van het begin van een nieuw tijdperk, is geschreven en geproduceerd door Jeangu Macrooy zelf. Hij deed dat samen met producer Perquisite. “Het lied is een ode aan iedereen die opkomt voor zichzelf en de kracht van zijn eigen authenticiteit durft te vieren.”

Surinaamse taal

Jeangu’s Surinaamse roots komen in Birth Of A New Age duidelijk naar voren. Naast Engels zingt hij in het Sranan Tongo, de overkoepelende taal van Suriname. Dit gedeelte is geïnspireerd op een oud Surinaams gezegde: ‘Mi Na Afu Sensi, No Wan Man E Broko Mi’. De letterlijke vertaling hiervan is: ‘Ik ben een halve cent , je kan me niet breken'. 

De videoclip is nog niet beschikbaar. Wel is de livestream van de bekendmaking terug te kijken.