De 5 meest schaterwaardige scenes in GTST seizoen 29

Televizier logo

Geplaatst op 19 Juli om 18:00

Soap nieuws

Doorgaans valt er in Meerdijk zelfs tijdens goede tijden weinig te lachen. Toch kende GTST in seizoen 29 de nodige (onbedoeld) hilarische momenten. We nemen het lijstje door.

Niets zo dodelijk voor humor als een grap uitleggen, daarom vooral een sfeerimpressie.

5) De snoepjes van Q

Je kunt Q om een boodschap sturen, zelfs als hij een onwetende drugsezel is. In een poging het drugskartel van Billy de Palma te infiltreren ging Aysen undercover als dealer Layla. In een vlaag van onprofessionele verstandsverbijstering regelde de rechercheur dat Q wat spul bij haar kwam kopen. De chronische naïeveling kwam opdraven en nam Aysen letterlijk toen ze hem een zakje 'snoepjes' in de hand duwde. Kort daarop bood hij een geschokte Jojo zo’n snoepje aan en hij begreep niet waarom ze zo boos werd. Aysen had immers een briefje in het zakje gedaan met de mededeling dat hij een topper was. Voor een bolleboos moet deze Bouwhuis nog veel leren.

4) Lucas de ongewenste kraamvogel

Het enige echt goede nieuws dat de familie Sanders dit seizoen overkwam was de geboorte van Max. Lucas stond als trotse oom klaar zijn vroeggeboren neefje te verwelkomen en had een toepasselijke, zij het ietwat hysterische outfit aangetrokken. Bing was niet blij met de verkleedpartij, door al het goedbedoelde gejoel was de net ingedommelde huilbaby weer klaarwakker.

3) Linda's vurige kliederpartij

Wekenlang deed Linda alles om haar ex Anton en zijn nieuwe vriendin Shanti het leven zuur te maken. Overmand door verdriet grijpt ze naar drugs en de fles om in een bezopen, doorgesnoven toestand haar ultieme wraakactie te plannen: ze kliedert een foto van het stelletje onder en zet het portret heel romantisch met een kaars op hun slaapkamer terwijl ze innig in elkaars armen wegdommelen. Als Linda de deur dichttrekt, zeilt het gordijn tegen de kaars en al snel is de slaapkamer een vuurzee. Linda’s komische gekalk heeft de brandhaard niet overleefd.

2) Riks onhandige handtastelijkheden

Wat is het laatste wat je moet doen als je vals wordt beschuldigd van ongewenste intimiteiten? Juist, diegene volop betasten waar anderen bij zijn. Rik had die memo kennelijk gemist, want dat is precies wat hij deed toen zijn client Jet hem betichtte van onbehoorlijk gedrag. Rik begrijpt er niets van en nodigt Jet uit voor een gesprek dat al snel escaleert. Als ze weg wil lopen, grijpt hij haar blouse vast. De stof scheurt en Rik heeft ineens heel wat uit te leggen. Foutje, bedankt!

1) Antons tweede jeugdshow

Seizoen 29 gaat de boeken in als het jaar dat Anton Bouwhuis (Joep Sertons) door zijn midlifecrisis ging. Hij ontdekte dat ‘ie nog een dochter had toen Tiffy op de stoep stond en dankzij haar kwam hij tot de conclusie dat al die buitenechtelijke kinderen de schuld was van zijn hele strenge jeugd. Als kind moest hij altijd voldoen aan de verwachtingen van zijn vader, vandaar dat hij af en toe uit het verstikkende keurslijf van verwachtingen moest ontsnappen door een affaire te hebben. Met dit nieuwe inzicht besluit Anton alleen nog maar dingen te doen die híj wil. Dat leidt tot een hele reeks onzalige plannen. Hij zegt zijn baan als arts op en wil met Linda op survivaltocht door barre gebieden. Als ze dat niet wil, laat hij VR-brillen aanrukken zodat ze kunnen bungeejumpen in hun woonkamer.

Uiteindelijk slaat Anton helemaal door als hij zijn oog laat vallen op Shanti. Ineens haalt hij alles uit de kast om jong en vitaal te zijn. Hij woont praktisch in de sportschool, is niet uit z’n trainingspak te slaan en zit als een verliefde puber achter Shanti aan. Hij werpt zich zelfs op als proefkonijn voor haar nieuwe beauty behandelingen.

De meest tragische grap is echter dat Anton in zijn pogingen te ontsnappen aan het verleden exact dezelfde fouten maakt. Hij vluchtte wederom voor de sleur door aan te pappen met een andere vrouw die hij bezwangerd achterliet om met hangende pootjes terug te keren naar moeder de vrouw. Eind goed, al goed.