Met dit overzicht weet je alles over het ABN AMRO World Tennis Tournament

Geplaatst op 25 Februari om 21:30

Sport

Rotterdam

Op 1 maart start in Rotterdam de 48e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament van toernooidirecteur Richard Krajicek. Wie doen er mee? Waar kan je het toptennis op Nederlandse bodem zien? En hoe ziet het volledige speelschema eruit? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Behoorlijk balen voor Richard Krajicek. De toernooidirecteur heeft misschien wel het sterkste deelnemersveld ooit bij elkaar gebracht in Rotterdam en juist nu mag er vanwege de coronamaatregelen geen publiek aanwezig zijn in Ahoy.

Blikvanger 

Grootste blikvanger van het deelnemersveld was tot een paar dagen voor de start van het toernooi zonder twijfel Rafael Nadal. De 34-jarige Spanjaard meldde zich echter donderdag af met een opspelende rugblessure. Doodzonde natuurlijk voor de toernooidirecteur die de koning van Roland Garros sinds 2009 eindelijk weer eens naar Nederland wist te halen. Gelukkig voor Krajicek is Daniil Medvedev (foto) wel van de partij. De 25-jarige Rus stond vorige week nog in de finale van de Australian Open, waarin hij in drie sets ten onder ging tegen Novak Djokovic.

Nederlandse eer 

Krajicek heeft behoorlijk uitgepakt met het deelnemersveld, want ook de Griek Stefanos Tsitsipas, Duitser Alexander Zverev, Belg David Goffin, Canadees Milos Raonic, Japanner Kei Nishikori en de Zwitser Stan Wawrinka maken hun opwachting in Rotterdam. De Nederlandse eer wordt hooggehouden door Botic van de Zandschulp, die een wildcard kreeg, en Robin Haase. Hij werd voor het tennistoernooi uitgenodigd nadat titelverdediger Gaël Monfils zich eveneens donderdag had afgemeld. 

Waar te zien? 

Helaas mag er geen publiek aanwezig zijn bij de 48e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament, maar daar speelt Ziggo Sport handig op in. De sportzender doet op het themakanaal Ziggo Sport Tennis rechtstreeks en volledig verslag van het Nederlandse tennistoernooi. Ziggo Sport is deze week voor iedereen gratis te bekijken, ook als je geen abonnee van de sportzender bent. Ook de NOS is erbij in Rotterdam, zij het alleen in het finaleweekend. Op zaterdag start de uitzending om 15.00 uur, op zondag een half uurtje later. 

Klik hier voor het volledige speelschema van het ABN AMRO World Tennis Tournament!

"We zijn er heel gelukkig mee dat straks alle wedstrijden live te volgen zijn. Met deze spelers zijn er iedere dag topwedstrijden te zien en daar hoeft de sportfan dus niets van te missen. We kijken er naar uit om het toernooi op zo spectaculair mogelijke wijze in beeld te brengen”, aldus toernooidirecteur Richard Krajicek. 

Ziggo Sport doet verslag van het gehele toernooi. Op maandag 1 maart start het toernooi om 12.30 uur. Van dinsdag t/m donderdag gaat de tennisdag om 11.00 uur van start. Vrijdag slaan ze vanaf 12.30 uur weer een bal in Ahoy. Zaterdag 6 maart (15.00 uur) en zondag 7 maart (15.30 uur) zijn de halve finales en de finale te zien bij Ziggo Sport en de NOS.