Dit zijn de belangrijkste sportwedstrijden van dit weekend

Geplaatst op 8 Januari om 17:00

Sport

Sport

Dankzij het uitstellen van onder andere de Olympische Spelen en het EK voetbal wordt 2021 een geweldig sportjaar. Om niks te missen van alle sport op televisie geven wij iedere week een aantal wedstrijden die je moet kijken. Enjoy!

Ajax-PSV 

De Eredivisie is terug en hoe! De hervatting van de Nederlandse competitie is er eentje om je vingers bij af te likken. Koploper Ajax neemt het zondag namelijk in eigen huis op tegen nummer twee PSV. Ajax nam vrijdag Sebastian Haller over van West Ham United voor een duizelingwekkend bedrag van 25 miljoen euro en daarmee lieten de Amsterdammers zien dat alles moet wijken voor de titel.

De wedstrijd Ajax – PSV vangt zondag 10 januari 2020 om 16.45 uur aan en is live te zien via betaalzender ESPN. De samenvatting van het duel is vanaf 19.00 uur te zien in Studio Sport op NPO1.

FA Cup 

In Engeland staat het meest prestigieuze bekertoernooi van de wereld weer op het programma. In de FA Cup is er altijd ruimte voor schitterend oude voetbalstadions, cultclubs, verrassingen en mooie verhalen. Onder andere de kanonnen Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur en Leicester City komen dit weekend in actie. 

Ziggo Sport doet live verslag van diverse wedstrijden. Vrijdag 8 januari is om 20.45 uur Aston Villa – Liverpool live te zien op Ziggo Sport Voetbal. Zaterdag gaat Leicester City op bezoek bij Stoke City (15.30 uur) en zondag komen Manchester City (14.30 uur) en Tottenham Hotspur (18.00 uur) in actie.

Ziggo Sport doet op verschillende kanalen het hele weekend live verslag van diverse wedstrijden. Voor mensen zonder Ziggo is onder andere Arsenal - Newcastle United te zien via BBC1.

Dakar 2021

RTL7 doet ook dit jaar weer verslag van de Dakar Rally. De editie van 2021 vindt plaats van 3 januari 2021 tot vrijdag 15 januari 2021. De etappes lopen dwars door Saudi-Arabië en zondag staat de zevende etappe van Hail naar Al Jawf (737 kilometer). Er doen zestien Nederlandse teams verspreid over diverse disciplines mee aan de Dakar Rally. Tim en Tom Coronel zijn daarvan de bekendste.

Het verslag van de zevende etappe van de Dakar Rally 2021 is zondag 10 januari van 18.00 – 19.00 uur te zien op RTL7.

Alpineskiën 

In Nederland lijkt het vooralsnog niet op winter, maar in Zwitersland kan er volop geskied worden. Dit weekend staat in Adelboden de World Cup op het programma. Diverse disciplines komen voorbij op de piste en Eurosport doet daar live verslag van. Winterliefhebbers opgelet, want zaterdagochtend starten de mannen met de reuzenslalom. Nederlander Maarten Meiners is ook van de partij.

Diverse wintersporten zijn vanaf zaterdag 9 januari om 10.20 uur live te volgen via Eurosport.

Golf 

Golfliefhebbers komen dit weekeinde aan hun trekken bij Ziggo Sport. Zowel zaterdag- als zondagavond doet de sportzender live verslag van het Tournament of Champions. De PGA-spelers reizen daarvoor af naar Hawaii, waar het evenement wordt gehouden op de Kapalua Golf Club.

Golf: Tournament of Champions kijk je live op Ziggo Sport!