TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Yvette van Boven is in 't Gooi waar ze niet op bezoek gaat bij de mensen in 'dure huizen vol Gooise matrassen', maar bij boerenfamilies. Vroeger woonden vooral boeren in dit gebied en ze zijn er nog steeds.
In De Streken van Van Boven gaat de culinair expert eerst naar Blaricum waar vroeger boekweit werd verbouwd. Dat is nu nog nauwelijks zo, maar toch vindt ze nog een veldje waar de plant groeit. Waar van boekweit in het verleden pap werd gemaakt, weet Van Boven er nu een culinaire twist aan te geven.
Verder leert ze bij een postduivenhouder dat er ook kroketten en bitterballen van duivenvlees wordt gemaakt. “De duivenbitterballen worden hier in Blaricum goed gegeten”, zegt de man. Zijn moeder maakt ze en is er plaatselijk beroemd mee geworden.
Partnerbijdrage
Nieuw seizoen Flikken Maastricht gaat op deze datum van start
16:05Nicolette Kluijver deelt hoopvol nieuws over gezondheid
13:38Eerste beelden van The Voice of Holland beloven veel goeds
12:51Deze BN'ers doen mee aan De Quiz van het Jaar met Linda de Mol
11:52René van der Gijp ziet eerste beelden van De Geur van Succes met Sylvie Meis: ‘Dit is echt heel erg’