TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Yvette van Boven is in 't Gooi waar ze niet op bezoek gaat bij de mensen in 'dure huizen vol Gooise matrassen', maar bij boerenfamilies. Vroeger woonden vooral boeren in dit gebied en ze zijn er nog steeds.
In De Streken van Van Boven gaat de culinair expert eerst naar Blaricum waar vroeger boekweit werd verbouwd. Dat is nu nog nauwelijks zo, maar toch vindt ze nog een veldje waar de plant groeit. Waar van boekweit in het verleden pap werd gemaakt, weet Van Boven er nu een culinaire twist aan te geven.
Verder leert ze bij een postduivenhouder dat er ook kroketten en bitterballen van duivenvlees wordt gemaakt. “De duivenbitterballen worden hier in Blaricum goed gegeten”, zegt de man. Zijn moeder maakt ze en is er plaatselijk beroemd mee geworden.
Merel Ek bij Vandaag Inside: 'Borstvoeding geven is niet zo makkelijk als het lijkt'
13:49Nieuwe serie Rust en Vreugd met Annet Malherbe is vanaf dan te zien
13:28Dit programma vervangt We Zijn Er Bijna! op NPO1
12:47Zo eert Tijd voor MAX Joke Bruijs
12:10Johan Derksen: 'Koninklijke familie, stop met dat lullige gezwaai'