TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Waar komt ons voedsel vandaan? En welke weg legt het af voordat het op ons bord belandt? Kadir van Lohuizen en Doke Romeijn onderzoeken het in de vierdelige serie Food for Thought. De reis brengt hen naar Kenia, waar onder meer sperziebonen, paksoi, basilicum, mango’s en bloemkool vandaan komen. Waarom importeert Nederland zoveel producten uit Kenia die we ook hier kunnen verbouwen?
Van Lohuizen en Romeijn bezoeken ook de Verenigde Staten. Droogte, overstromingen, bosbranden en orkanen zorgen hier steeds vaker voor mislukte oogsten. Nieuwe manieren van groenten kweken moeten het tij zien te keren. Hightech-ontwikkelingen zien de makers ook in China. Die moeten ervoor zorgen dat het land in de toekomst zijn 1,4 miljard inwoners van voedsel kan blijven voorzien.
Food for Thought is vanaf 8 april iedere maandag vanaf 22:18 uur te zien bij VPRO op NPO2.
Vanavond op TV: Sterren in concert: André Hazes in het theater, The masked singer, Rocco & Sjuul
11:46Video: Martien Meiland ziet het skiën niet meer zitten: 'Waarschijnlijk de laatste keer voordat ik ga hemelen'
11:23Woeste Grond en Een Huis Vol zijn maandag en dinsdag niet te zien en dit is de reden
10:29Alex uit OML kiest voor risicovolle operatie: 'Het is alles of niets'
10:12Zo vieren de Een Huis Vol-gezinnen kerst: tradities, gezelligheid en familietijd