TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Waar komt ons voedsel vandaan? En welke weg legt het af voordat het op ons bord belandt? Kadir van Lohuizen en Doke Romeijn onderzoeken het in de vierdelige serie Food for Thought. De reis brengt hen naar Kenia, waar onder meer sperziebonen, paksoi, basilicum, mango’s en bloemkool vandaan komen. Waarom importeert Nederland zoveel producten uit Kenia die we ook hier kunnen verbouwen?
Van Lohuizen en Romeijn bezoeken ook de Verenigde Staten. Droogte, overstromingen, bosbranden en orkanen zorgen hier steeds vaker voor mislukte oogsten. Nieuwe manieren van groenten kweken moeten het tij zien te keren. Hightech-ontwikkelingen zien de makers ook in China. Die moeten ervoor zorgen dat het land in de toekomst zijn 1,4 miljard inwoners van voedsel kan blijven voorzien.
Food for Thought is vanaf 8 april iedere maandag vanaf 22:18 uur te zien bij VPRO op NPO2.
Partnerbijdrage
Dit is de winnares van Stars on stage 2025
21:41Kijkers unaniem kritisch over nieuwe SBS-zaterdagavondshow De volgers: 'Wat een flutformat'
10:31De TV van gisteren: B&B vol liefde blijkt lot uit de loterij op kijkluwe vrijdagavond
10:00Dyantha Brooks vertelt wat we van De Volgers mogen verwachten: 'Heel leuk spel'
09:08Shownieuws reageert op medisch nieuws Emma Heesters: 'Kippenvel'