TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Waar komt ons voedsel vandaan? En welke weg legt het af voordat het op ons bord belandt? Kadir van Lohuizen en Doke Romeijn onderzoeken het in de vierdelige serie Food for Thought. De reis brengt hen naar Kenia, waar onder meer sperziebonen, paksoi, basilicum, mango’s en bloemkool vandaan komen. Waarom importeert Nederland zoveel producten uit Kenia die we ook hier kunnen verbouwen?
Van Lohuizen en Romeijn bezoeken ook de Verenigde Staten. Droogte, overstromingen, bosbranden en orkanen zorgen hier steeds vaker voor mislukte oogsten. Nieuwe manieren van groenten kweken moeten het tij zien te keren. Hightech-ontwikkelingen zien de makers ook in China. Die moeten ervoor zorgen dat het land in de toekomst zijn 1,4 miljard inwoners van voedsel kan blijven voorzien.
Food for Thought is vanaf 8 april iedere maandag vanaf 22:18 uur te zien bij VPRO op NPO2.
Dit zijn de allereerste beelden van Oogappeltje voor de Dorst
08:23De TV van gisteren: Kijkers schrikken weer van de prijzen in Bed & Breakfast
06:47Vanavond op TV: Boerderij Van Dorst, Grote gezinnen, grote vakanties, Flodder
22:14Kijkers in een scheur om kip onder arm en agenten in kano in Bureau Utrecht
20:42Ewout Genemans licht een tipje van de sluier op over volgende bestemming Bureau-serie