TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Waar komt ons voedsel vandaan? En welke weg legt het af voordat het op ons bord belandt? Kadir van Lohuizen en Doke Romeijn onderzoeken het in de vierdelige serie Food for Thought. De reis brengt hen naar Kenia, waar onder meer sperziebonen, paksoi, basilicum, mango’s en bloemkool vandaan komen. Waarom importeert Nederland zoveel producten uit Kenia die we ook hier kunnen verbouwen?
Van Lohuizen en Romeijn bezoeken ook de Verenigde Staten. Droogte, overstromingen, bosbranden en orkanen zorgen hier steeds vaker voor mislukte oogsten. Nieuwe manieren van groenten kweken moeten het tij zien te keren. Hightech-ontwikkelingen zien de makers ook in China. Die moeten ervoor zorgen dat het land in de toekomst zijn 1,4 miljard inwoners van voedsel kan blijven voorzien.
Food for Thought is vanaf 8 april iedere maandag vanaf 22:18 uur te zien bij VPRO op NPO2.
Komt er een BN'er-editie van Heel Holland Bakt?
07:07De TV van gisteren: Torenhoge kijkcijfers voor Het Sinterklaasjournaal
07:00GTST Spoilers - maandag 17 t/m donderdag 20 november 2025
06:47Vanavond op TV: Een huis vol herinneringen, Medisch Centrum West, Fast & Furious 8
19:07Pietje Paniek maakt na 10 jaar comeback in Het Sinterklaasjournaal