TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Waar komt ons voedsel vandaan? En welke weg legt het af voordat het op ons bord belandt? Kadir van Lohuizen en Doke Romeijn onderzoeken het in de vierdelige serie Food for Thought. De reis brengt hen naar Kenia, waar onder meer sperziebonen, paksoi, basilicum, mango’s en bloemkool vandaan komen. Waarom importeert Nederland zoveel producten uit Kenia die we ook hier kunnen verbouwen?
Van Lohuizen en Romeijn bezoeken ook de Verenigde Staten. Droogte, overstromingen, bosbranden en orkanen zorgen hier steeds vaker voor mislukte oogsten. Nieuwe manieren van groenten kweken moeten het tij zien te keren. Hightech-ontwikkelingen zien de makers ook in China. Die moeten ervoor zorgen dat het land in de toekomst zijn 1,4 miljard inwoners van voedsel kan blijven voorzien.
Food for Thought is vanaf 8 april iedere maandag vanaf 22:18 uur te zien bij VPRO op NPO2.
Tunnelvisie met Thomas: 'Is dit een klassieke aanwijzing naar Nathan?'
12:30The Tribute terugkijken? Coming on Strong speelt Twilight Zone
12:24Video: Viktor Verhulst gaat trouwen met vriendin Sarah Puttemans
11:00Finale van Wie is de Mol? 2025 is live bij te wonen
10:12Deze RTL4-programma's zijn voortaan meerdere keren per week op tv te zien