TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Waar komt ons voedsel vandaan? En welke weg legt het af voordat het op ons bord belandt? Kadir van Lohuizen en Doke Romeijn onderzoeken het in de vierdelige serie Food for Thought. De reis brengt hen naar Kenia, waar onder meer sperziebonen, paksoi, basilicum, mango’s en bloemkool vandaan komen. Waarom importeert Nederland zoveel producten uit Kenia die we ook hier kunnen verbouwen?
Van Lohuizen en Romeijn bezoeken ook de Verenigde Staten. Droogte, overstromingen, bosbranden en orkanen zorgen hier steeds vaker voor mislukte oogsten. Nieuwe manieren van groenten kweken moeten het tij zien te keren. Hightech-ontwikkelingen zien de makers ook in China. Die moeten ervoor zorgen dat het land in de toekomst zijn 1,4 miljard inwoners van voedsel kan blijven voorzien.
Food for Thought is vanaf 8 april iedere maandag vanaf 22:18 uur te zien bij VPRO op NPO2.
Tina Nijkamp denkt dat dit de opvolger van Peter van der Vorst bij RTL wordt
12:48Zweverigheid viert hoogtij in Onderweg Naar Liefde: 'Gepenetreerd door energie'
12:20Niels van der Laan: 'Ik werd getipt door de politie over alle bedreigingen'
11:20Video: Will Koopman is nog lang niet klaar met Gooische Vrouwen
10:41Dit zijn de eerste beelden van Scrooge LIVE 2025