TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Waar komt ons voedsel vandaan? En welke weg legt het af voordat het op ons bord belandt? Kadir van Lohuizen en Doke Romeijn onderzoeken het in de vierdelige serie Food for Thought. De reis brengt hen naar Kenia, waar onder meer sperziebonen, paksoi, basilicum, mango’s en bloemkool vandaan komen. Waarom importeert Nederland zoveel producten uit Kenia die we ook hier kunnen verbouwen?
Van Lohuizen en Romeijn bezoeken ook de Verenigde Staten. Droogte, overstromingen, bosbranden en orkanen zorgen hier steeds vaker voor mislukte oogsten. Nieuwe manieren van groenten kweken moeten het tij zien te keren. Hightech-ontwikkelingen zien de makers ook in China. Die moeten ervoor zorgen dat het land in de toekomst zijn 1,4 miljard inwoners van voedsel kan blijven voorzien.
Food for Thought is vanaf 8 april iedere maandag vanaf 22:18 uur te zien bij VPRO op NPO2.
De TV van gisteren: Familie raakt kind kwijt tijdens het zwemmen in Grote Gezinnen, Grote Vakanties
06:00Advent dag 4 | Bereid je alvast voor op het altijd heerlijk chaotische Sint & De Leeuw
01:10Komende week in GTST: Verstoorde verwachtingen en de rampzalige relkerst
20:23Leuk nieuws: De trailer van Emily in Paris seizoen 5 is er
16:47Heeft Erica Terpstra haar reis naar Mexico voor Erica op Reis al gemaakt?